HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Brooklyn mélyén

2013.08.01. 11:23 MinDigTV


A film három kilátástalan helyzetbe került rendőr pokoljárását követi végig. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M2 – augusztus 1. csütörtök, 22:30


Brooklyn egyik legbalhésabb körzetében teljesít szolgálatot a több szálon futó cselekmény középpontjában álló három rendőr, akik mind teljesen másképp állnak hozzá hivatásukhoz. Sal (Ethan Hawke) kétségbeesetten igyekszik gondoskodni négy gyermekéről és ikreket váró feleségéről, akiknek sürgősen nagyobb és egészségesebb lakást kéne szereznie, de az ehhez szükséges pénzt csak törvénytelen eszközökkel tudja előteremteni. A kiégett Eddie-t (Richard Gere), akinek a magánéletben egyetlen társa egy prostituált, már csak hét nap választja el a nyugdíjtól, amikor beosztanak mellé egy újoncot, hogy avassa be a szakma titkaiba. Eddie munkamorálját látva a kezdő zsaru hamar átkéri magát valaki máshoz. Tango (Don Cheadle) a drogdílerek közé beépült zsaru, aki szeretne végre szabadulni a bűnözői világból, és rendes rendőri munkát kapni, de ehhez azt a feltételt szabják felettesei, hogy előbb buktassa le közeli barátját, a nagymenő Cazt (Wesley Snipes), aki nemrég szabadult a börtönből. A három zsaru útja a bűn és a bűnüldözés határvonalait keresztül-kasul bejárja, mielőtt elvezetne az igazság pillanatához.

A súlyos témát rendkívül kemény hangvételű filmben tárja a néző elé Antoine Fuqua rendező (Kiképzés; Orvlövész), realista módon mutatva be azt a miliőt, amelyben a brooklyni rendőrök mindennapjai telnek. Az eredeti forgatókönyv szerzője, Michael C. Martin saját lakóhelyének világát mutatta be alkotásában, amelyhez ihletet – saját bevallása szerint – olyan olasz klasszikusokból merített, mint a Biciklitolvajok, A sorompók lezárulnak és a Cabiria éjszakái.

M2 – augusztus 1. csütörtök, 22:30

rendező: Antoine Fuqua
forgatókönyvíró: Michael C. Martin
operatőr: Patrick Murguia
zene: Marcelo Zarvos
producer: Elie Cohn, Basil Iwanyk, John Langley, Avi Lerner, John Thompson
vágó: Barbara Tulliver

szereplők:
Richard Gere (Eddie Dugan)
Ethan Hawke (Sal)
Don Cheadle (Tango)
Wesley Snipes (Caz)
Jesse Williams (Eddie Quinlan)
Lili Taylor (Angela)
Vincent D'Onofrio (Carlo)
Ellen Barkin (Smith ügynök)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

 

Szólj hozzá!

Címkék: film M2 MinDig TV Brooklyn mélyén

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr835437238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása