HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Agatha Christie apró gyilkosságai

2013.07.05. 11:33 MinDigTV


A film Agatha Christie Az alibi című regénye nyomán készült.

Ecc, pecc, kimehetsz - július 5., péntek, 20:15 | Duna TV

Meggyilkolnak egy köztiszteletnek örvendő hölgyet, aki jótéteményeiről volt híres szerte a vidéken, ugyanis több árvaházat is alapított és öt elhagyott gyereket fogadott örökbe. Larosiere felügyelőt és Lampiont bízzák meg, hogy derítse ki, ki lehetett az elvetemült gyilkos.


A gyilkosság pillanatában a házban tartózkodott az áldozat összes hozzátartozója és a cselédek is. Apránként kiderül, hogy a jótékony hölgynek egy barátja, jóakarója sem volt, viszont annál több ellensége. Az egyszerűnek tűnő eset felderítése közben egyre növekszik a gyilkosságok száma…

Agatha Christie, Agatha Mary Clarissa Miller néven született 1890-ben. Hosszú élete során több mint száz regényt, novellát és színdarabot alkotott, köztük a világhírűvé vált Miss Marple és Hercule Poirot nyomozásainak történeteit. Egyes szakértők szerint ő mind a mai napig a világ minden idők legtöbb könyvét eladó írója címének büszke társtulajdonosa William Shakespeare mellett.

A rendkívül termékeny alkotó 1976-ban, 85-éves korában bekövetkezett haláláig rendületlenül vetette papírra rafináltabbnál rafináltabb bűnügyi történeteit, amelyeket napjainkig lelkesen forgat a misztikus bűnesetek rejtvényszerű megoldását élvező olvasók milliós tábora.

Első regényét hat könyvkiadó is visszadobta, és amikor végre 1920-ban megjelent, az írónő – akin azóta is csak gazdagodnak a kiadók és sorozatkészítők – megalázóan alacsony honoráriumot kapott érte. De esetében igaz a mondás: „Ha egy üzlet beindul…”

A több mint száz nyelvre lefordított könyvei, a legszerényebb becslések szerint is, mintegy kétmilliárd példányban fogytak el eddig a világban.

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Eric Woreth
író: Agatha Christie
forgatókönyvíró: Jean-Luc Gaget
zeneszerző: Stéphane Moucha
operatőr: Denis Rouden
vágó: Lola Jaspard

szereplők:
Antoine Duléry (Larosiere)
Marius Colucci (Lampion)
Denis Lavant (André Custe)
Bérangere Bonvoisin (Bénédicte Calvez)
Jean-Francois Garreaud (Docteur Granet)
Nicolas Bridet (Duval)
Chloé Stefani (Lili Daste)
Estelle Larrivaz (Yolande Bellec)
Pascal Demolon (François Calvez)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi Duna TV Agatha Christie Ecc pecc kimehetsz

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr195392218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása