HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Barbarossa - 1. rész

2013.06.19. 07:50 MinDigTV


A 13. azázad legnagyobb birodalmának uralkodója volt. Életének fő célja Észak-Itália leigázása volt. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M2, június 20, 22:45


A történelem nagy alakjainak élete mindig jó alapanyagot szolgáltat a filmkészítőknek. Ezért aztán nem kerülte el a megfilmesítést a XII. századi Európa legnagyobb birodalmának császára, I. (ismertebb nevén Rőtszakállú) Frigyes életének és korának bemutatása sem.

 A XII. századi Barbarossa Frigyes fő célja AZ volt, hogy birodalma határait kiterjessze az észak-olaszországi városállamokra is. Ilyen céllal több megtorló hadjáratot is vezet az önállóságát védelmező Milánó és a hozzá kapcsolódó városállamok ellen. A Nagy Károly birodalmát újjáteremteni szándékozó császár azonban váratlan ellenállásba ütközik a Milánó környéki csatákban.  A fiatal Alberto da Giussano, aki gyerekként megmentette a császár életét, s akinek két testvérét is megölték Barbarossa csatlósai, létrehozza a Halál seregét, ezzel tömörítve egységbe a széthúzó városállamokat, s végül a legnanói csatában döntő győzelmet arat Barbarossa seregei fölött.

A RAI olasz tévécsatorna megbízásából, 2009-ben készült kétrészes, nem mindennapi kalandokat ígérő filmen a főbb szerepeket olyan nagyszerű színészek játsszák, mint a holland születésű, nemzetközi hírnévnek örvendő, Golden Globe-díjas Rutger Hauer vagy az Amadeus című filmben nyújtott alakításáért 1985-ben Oscar-díjat kapott amerikai F. Murray Abraham.

rendező: Renzo Martinelli
forgatókönyvíró: Renzo Martinelli, Giorgio Schottler, Anna Samueli
zeneszerző: Aldo De Scalzi
operatőr: Fabio Cianchetti
producer: Renzo Martinelli
vágó: Osvaldo Bargero

szereplők:
Rutger Hauer (Federico Barbarossa)
Raz Degan (Alberto da Giussano)
F. Murray Abraham (Siniscalco Barozzi)
Christo Jivkov (Gherardo Negro)
Antonio Cupo (Alberto dell'Orto)
Vlad Rădescu (Mastro Guitelmo)
Cécile Cassel (Beatrice di Borgogna)
Marius Chivu (Guidone)
Butuc Zoltán (Otto da Giussano)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat M2 MinDig TV Barbarossa

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr265368290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása