HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Vonzások és választások

2013.06.18. 16:50 MinDigTV


Duna – június 19. 21:15

Gyönyörű kosztümös dráma a szerelem magával ragadó érzéséről, és annak tudatos megéléséről vagy elutasításáról.


Az olasz filmművészet örökké együtt alkotó testvérpárja, Paolo és Vittorio Taviani immár jóval hatvanon felül leforgatták első szerelmes filmjüket, a Vonzások és választások-at. Ki máshoz is nyúlhattak volna vissza, mint a nagy filozofikus íróhoz és költőhöz, Goethéhez, aki szintén elmúlt már hatvan, amikor megírta e remekművét. Úgy látszik, kell ez a kor ahhoz, hogy tisztán lássuk, megértsük e teljesen emberi, és mégis a mindenhatótól kapott érzés minden fázisát és aspektusát.

A film a regénnyel ellentétben a napóleoni időkben játszódik Toscanában. Itt találkozik a két fiatalkori szerelmes, Charlotte (Isabelle Huppert) és Eduard (Jean-Hugues Anglade), akik miután mindketten megözvegyültek, elhatározzák, hogy hátralévő életüket csakis egymás mellett szeretnék leélni. A toscanai birtokon élik szerelmes mindennapjaikat, amikor is Eduard egy szép napon meghívja magukhoz régi kedves barátját, Ottót (Fabrizio Bentivoglio), Charlotte pedig, hogy valamelyikük ne érezze magát mindig kirekesztve, meghívja neveltlányát Ottiliát (Marie Gillain). Ez viszont beindít egy furcsa „cserebomlási folyamatot”, melynek következtében szerelem bontakozik ki Charlotte és Otto, valamint Eduard és a fiatal Ottilia között. Míg Charlotte képes felülemelkedni érzésein, Eduard válni akar, de egy a házasságból fogant gyermek örökre összekötni látszik a párt. A felgyülemlett érzelmek és kibontakozott szerelmi dráma azonban szinte törvényszerűen vonják maguk után a tragikus véget.

 A többszörös díjnyertes operatőr, Roberto Perpignani által rajzolt idilli képek, és Carlo Crivelli zeneszerző által komponált zene teszik a filmet azzá ami: a Paolo és Vittorio Taviani által jegyzett stílus egyik legszebb gyöngyszemévé.

Vonzások és választások – Duna – június 19. 21:15

rendező: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
író: Johann Wolfgang von Goethe
forgatókönyvíró: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
zeneszerző: Carlo Crivelli
operatőr: Giuseppe Lanci
jelmeztervező: Lina Nerli Taviani
producer: Grazia Volpi
látványtervező: Gianni Sbarra
vágó: Roberto Perpignani

szereplők:
Isabelle Huppert (Carlotta)
Fabrizio Bentivoglio (Otto)
Jean-Hugues Anglade (Edoardo)
Marie Gillain (Ottilia)
Stefania Fuggetta (Agostina)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Isabelle Huppert Vonzások és választások

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr765367552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása