HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Igen, akarom?

2013.05.28. 10:06 MinDigTV


Duna: május 29., szerda, 21:15

Alain Chabat és Charlotte Gainsburg a film központi szereplői. A színésznő jó választásnak bizonyult, holott nem számít épp komikának.


Luis (Alain Chabat) számára úgy kerek a világ, ahogy van. 43 éves, sikeres a szakmájában, boldog agglegény. Semmire sincs gondja, hiszen édesanyja és lánytestvérei mindennel ellátják a hétköznapokban. Nem is vágyik másra, minthogy mindez őrökre így maradjon. Egy nap azonban a család nőtagjai fellázadnak és felszólítják, hogy nősüljön meg. A hurok elkezd szorulni Luis nyaka körül, s a helyett, hogy fejét valóban igába hajtaná, kieszel egy tervet: bérel magának egy menyasszonyt, aki tökéletes jelöltnek tűnik a család számára, az azonban az esküvő napján csalárdul elhagyja őt, s ez után már senki sem akarhatja, hogy nősülésre gondoljon. A tervet azonban nem is olyan könnyű megvalósítani. Szerencsére egy barátjának felbukkan a húga (Charlotte Gainsbourg), aki húzós órabér fejében belopja magát a hölgykoszorú szívébe. A terv azonban túl jól sikerül, s a bonyodalmak mellett előtörnek az igazi érzelmek, újabb bonyodalmakat előidézve.

A történet a Luis-t alakító Alain Chabat színész-író-rendező fejében született meg, aki több filmben is bizonyított már (Asterix és Obelix: Kleopátra küldetés, Az álom tudománya és legújabb filmje, a Tajtékos napok).

Eredetileg nem úgy volt, hogy ő játssza a főszerepet: "A film a producere és írója vagyok. Eric Lartigau rendező vetette fel, hogy én játsszam Luis-t. Kezdetben úgy volt, hogy a figura a harmincas éveiben jár, de Eric úgy gondolta, sokkal komikusabb lenne, ha öregbítenénk egy kicsit. És hopp, már rám is sózta a szerepet. Az fel sem merült bennem, hogy én is rendezzem.”

Alain Chabat és Charlotte Gainsburg a film központi szereplői. A színésznő jó választásnak bizonyult, holott nem számít épp komikának (Antikrisztus, Melankólia), de talán játékának komolysága és hitelessége erősíti ezt a szórakoztató vígjátékot. Nem véletlen, hogy 2007-ben a film három szereplőjét is jelölték Cézár-díjra.

Duna: május 29., szerda, 21:15

rendező: Eric Lartigau
forgatókönyvíró: Alain Chabat, Philippe Mechelen
zeneszerző: Erwann Kermorvant
operatőr: Régis Blondeau
producer: Amandine Bilot, Alain Chabat
vágó: Juliette Welfling

szereplők:
Alain Chabat (Luis Costa)
Charlotte Gainsbourg (Emma)
Bernadette Lafont (Genevieve Costa)
Wladimir Yordanoff (Francis Bertoff)
Grégoire Oestermann (Pierre-Yves)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Duna TV Igen akarom Alain Chabat

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr955328604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása