HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Flyboys – Égi lovagok

2013.04.01. 15:58 MinDigTV


A francia Georges Thenault kapitány (Jean Reno) parancsnoksága alatt a francia pilóták adnak kiképzést amerikai társaiknak az első légi ütközet előtt. M1 április 1. hétfő, 22:25


1916-ot írunk. Már majdnem két éve dúl az első világháború. A nyugati fronton a brit és francia szövetséges erők megerősítették lövészárkaikat a németekkel szemben, milliók estek áldozatul. Az Egyesült Államok továbbra is kitart a semlegesség mellett, elszigetelt marad, arra hivatkozva, hadd vívják meg az európaiak a saját harcukat. Ám számos amerikai utazott Európába a szövetségesek segítésére, önkéntes mentősofőrökként vagy épp a Francia Idegenlégió tagjaiként. Hamarosan az amerikai önkéntesek egy csoportja megalakítja saját osztagát, hogy a sokkal jobban felszerelt német pilóták ellen forduljon és ezáltal segítsen a szövetségeseknek. Erről a feszült, élethalálharcról szól a Flyboys.

A francia Georges Thenault kapitány (Jean Reno) parancsnoksága alatt a francia pilóták adnak kiképzést amerikai társaiknak az első légi ütközet előtt. Mialatt kitanulják a legújabb francia repülőgép, a Nieuport-17 minden csínját-bínját, hamarosan felismerik saját helyzetük súlyát: egy pilóta várható élettartama csupán három-hat hét. Tudatában vannak annak, hogy a túlerőben lévő és kiváló német hadierővel készülnek szembeszállni. Ejtőernyőket nem kaphatnak, hiszen a repülőgépek többet érnek, mint egy pilóta élete. Hamarosan kezdetét veszi a küzdelem, Rawlings és társai ádáz, megrázó és pusztító légi háborúban találják magukat, mely felülmúlja minden elképzelésüket. A magasan képzett Fokker repülőgépes német pilóták a semmiből bukkannak elő, könnyedén kicselezik és lelövik a francia gépeket. Az osztag temetőjében zajló minden egyes búcsúztató emlékezteti őket a pilóták megrázóan rövid életére.

M1 – április 1., hétfő, 22:25

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Tony Bill
forgatókönyvíró: Phil Sears, Blake T. Evans, David S. Ward
zeneszerző: Trevor Rabin
operatőr: Henry Braham
jelmeztervező: Nic Ede
producer: Dean Devlin, Marc Frydman
vágó: Chris Blunden, Ron Rosen

szereplő(k):
James Franco (Blaine Rawlings)
Jean Reno (Thenault kapitány)
Christien Anholt (Higgins)
David Ellison (Eddie Beagle)
Abdul Salis (Eugene Skinner)
Martin Henderson (Reed Cassidy)
Kyle Hensher-Smith (Jacques)
Keith McErlean (Vernon Toddman)
Jennifer Decker (Lucienne)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film M1 Jean Reno Flyboys Égi lovagok

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr505187324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása