HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Egy gyermek, akit Jézusnak hívnak - A Titok

2013.03.28. 11:48 MinDigTV


A főszerepében Matteo Bellinát láthatjuk. Máriát az ugyancsak kezdő María del Carmen San Martín, Józsefet az albán származású Bekim Fehmiu, míg Sefirt Pierre Clémenti játssza. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 március 31. vasárnap, 12:40


A Jézus életét feldolgozó filmalkotások szinte egyidősek a filmművészettel, de rendszeresnek mondható gyártásuk az 1960-as évek után kezdődött meg. A különböző rendezői értelmezések sokféle alkotást szültek; némelyikük nem követte hűen a bibliai eseményeket, sőt, akár blaszfémiával is vádolhatók voltak.

Franco Rossi csodálatos filmje oly módon ötvözi a bibliai eseményeket az alkotói képzelettel, hogy az alkotás erkölcsi üzenetére való tekintettel és a téma érzékeny feldolgozása miatt elnyerte a Vatikán ajánlását is.

Míg a Jézus életét feldolgozó filmek többsége inkább a felnőttkoráról, csodatételeiről és szenvedéseiről szól, addig Rossi alkotása kifejezetten a Megváltó gyermekkorára fókuszál. Jézust okos, barátságos kisfiúként láthatjuk, akit időről időre látomások gyötörnek – előrevetítve jövőjét. A helyek, amelyeket a szüleivel való vándorlásai során bejár, illetve az emberek, akikkel találkozik, felidézik benne a reá váró feladatokat és a sorsot, amely Isten fiaként rá vár. Fokozatosan ébred tudatára annak, hogy mi a küldetése lényege. Útját meghatározza a Gonosz jelenléte, mely ez esetben testet is ölt Sefir, a bukott napkeleti bölcs személyében. Ő a film végére felismeri az isteni hatalommal való szembeszegülés hiábavalóságát, s a krisztusi irgalom jóvoltából lelke megtisztul.

rendező: Franco Rossi
forgatókönyvíró: Vittorio Bonicelli
operatőr: Camillo Bazzoni, Gianfranco Transunto
jelmeztervező: Jost Jakob
zene: Piero Piccioni
vágó: Marco Rossi, Giorgio Serrallonga

szereplők:
Matteo Bellina (Jézus)
Bekim Fehmiu (József)
Irene Papas (Mária id.)
Alessandro Gassman (Jézus id.)
María Carmen San del Martín (Mária)
Pierre Clémenti (Sefir)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: életrajzi film Jézus M1 Megváltó Franco Rossi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr865177394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása