HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Eszkimó asszony fázik

2013.03.07. 15:31 MinDigTV


Duna TV: március 7., csütörtök, 21:05

A korán elhunyt filmrendező, Xantus János első nagyjátékfilmje az Eszkimó asszony fázik című, mára kultikussá vált alkotás.


A korán elhunyt filmrendező, Xantus János első nagyjátékfilmje az Eszkimó asszony fázik című, mára kultikussá vált alkotás. A film főszerepét a népszerű színész Lukáts Andor, a 80-as évek magyar filmjeinek lengyel sztárja Boguslaw Linda, és Méhes Marietta játsszák. A filmben játszó zenekar egy népszerű underground banda, a Trabant, melyet nem kedvelt a „rendszer”, tagjai nem kaptak engedélyt, hogy nagyobb koncerteket tartsanak, kis klubokban léptek fel. Egyetlen lemezüket a film megjelenése után adták ki.   A film sztorija egy szerelmi háromszög története. De annyira eltér a megszokottól, már szinte bizarr.

Laci, a Londonban élő neves magyar zongoraművész fellép Budapesten. Megismerkedik egy különös, vonzó nővel, akibe szenvedélyesen beleszeret. Mari intézetben élt, ahonnan megszökött, és egy süketnéma állatgondozó, János vette magához, majd feleségül. Beat-énekesnői karrierről álmodozik. Laci miatta kezd eltávolodni a komolyzenétől, újhullámos zenekart alapít a kedvéért. A három ember szenvedélyes kapcsolata azonban tragédiába torkollik.

Duna TV: március 7., csütörtök, 21:05

rendező: Xantus János
forgatókönyvíró: Xantus János
zeneszerző: Lukin Gábor, Víg Mihály
operatőr: Matkócsik András
látványtervező: Bachmann Gábor
vágó: Kabdebo Katalin

szereplők:
Boguslaw Linda (Laci)
Lukáts Andor (János)
Méhes Marietta (Mari)
Lázár Kati (Mari barátnője)
Földes László (Hobo)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Hobo Duna TV Eszkimó asszony fázik Xantus János

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr625121612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása