HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Balkezes pisztolyhős

2013.02.01. 19:55 MinDigTV


Duna Tv: február 2., szombat, 12:10

Arthur Penn rendező filmjében a főszerepet a pályája elején járó Paul Newman alakítja, lázadó figuráinak egyik legemlékezetesebbikét formálva meg.


William Bonney, akit a Kölyökként is emlegetnek, elszegődik egy marhabáróhoz, az „Angol”-hoz, akinek figyelmes, békés természete olyan tiszteletet ébreszt a fiúban, amit még életében senki iránt nem érzett. Amikor az Angolt egy korrupt seriff és emberei meggyilkolják, nehogy a hadsereg helyben állomásozó egységét ő lássa el marhahússal, Billy eltökéli, hogy bosszút áll a négy elkövetőn, akik a város köztiszteletben álló polgárai. A még állammá alakulás előtt álló Új-Mexikóban a kormányzó amnesztiát hirdet minden korábbi bűncselekményre annak érdekében, hogy békét teremtsen a határvidéki területen. Billy azonban nem tud lemondani az igazságtételről, még ha ezzel veszélybe sodorja barátait is, köztük a frissen megházasodott Pat Garrettet, aki a váratlan erőszakos események hatására elvállalja a seriff tisztjét, és hivatalos minőségben ered Billy nyomába…


Arthur Penn rendező, aki később olyan híres filmeket alkotott, mint a Bonnie és Clyde, a Kis nagy ember, vagy a Missouri fejvadász, 1958-ban a Balkezes pisztolyhősben dolgozta fel Billy, a kölyök történetét Gore Vidal színműve nyomán. A főszerepet a pályája elején járó Paul Newman alakítja, lázadó figuráinak egyik legemlékezetesebbikét formálva meg.

Duna Tv: február 2., szombat, 12:10

rendező: Arthur Penn
forgatókönyvíró: Leslie Stevens, Gore Vidal
zeneszerző: Alexander Courage
operatőr: J. Peverell Marley
vágó: Folmar Blangsted
művészeti vezető: Art Loel

szereplők:
Paul Newman (Billy, a Kölyök)
Hurd Hatfield (Moultrie)
Lita Milan (Celsa)
James Congdon (Charlie Boudre)
John Dehner (Pat Garrett)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film Duna TV Paul Newman Mindig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr475057336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása