HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Camelot: Kard és korona

2013.01.14. 15:11 MinDigTV


Útja során Artúr találkozik egy fiatal hölggyel. Giniver szépsége első pillantásra rabul ejti...M1 január 15. kedd, 21:00


 2. rész - Kard és korona
Útja során Artúr találkozik egy fiatal hölggyel. Giniver szépsége első pillantásra rabul ejti az ifjú szívét. Közben Morgána szövetséget köt Lot királyával. Erőiket egyesítve meg akarja támadni Camelot várát, hogy erővel megszerezze a koronát. Egy ősi jóslat szerint: aki képes kihúzni a kőbe szúrt kardot, az lesz Britannia királya. Sokan megpróbálták már, de mindannyian csúfos kudarcot vallottak. Artúr azonban könnyedén kihúzza a kardot, igazolva ezzel jogos igényét a trónra. Morgána ármánykodása mit sem ér Merlin hathatós támogatásával szemben.

A római uralmat követő évszázadok során a brit szigetek különálló királyságokra bomlottak, amelyek közül Camelot a leghatalmasabb. Az Uther király váratlan halála nyomán keletkező hatalmi űr veszélyes káosszal fenyegeti Britanniát. Merlin, a varázsló a sötét jövőtől tartva pártfogásában veszi Artúrt, Uther király titokban közemberként felnevelt fiát, mert őbenne látja a királyság egyetlen lehetséges megmentőjét. Artúr számító és nagyratörő féltestvére, Morgána azonban a természetfeletti erők segítségét is latba veti, hogy megakadályozza Artúr hatalomra kerülését, és magának szerezze meg a koronát.

A tízrészes, angol-ír-kanadai koprodukcióban készült tévéfilmsorozat új megvilágításba helyezi Artúr király jól ismert legendáját, az akció, a románc, a varázslat és a humor mellett elsősorban az intrikák előtérbe helyezésével szőve újra a sötét századok rejtélyes világában játszódó történetet. Az Artúrt alakító ifjú Jamie Campbell Bower mellett olyan sztárok tűnnek fel a főbb szerepekben, mint Joseph Fiennes, Eva Green, Claire Forlani és Philip Winchester.

M1 – január 8-tól, minden kedden 21:00-kor


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat M1 MinDig TV Camelot

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr435017819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása