HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Acu hercegnő

2013.01.07. 10:37 MinDigTV


A korona hercege nagy sikere után egy újabb, az európai nézők számára egzotikusnak számító ázsiai ország, Japán hercegnőjének életét bemutató látványos, történelmi, kosztümös tévéfilmsorozat jelentkezik január 7-től az M1-en. M1 január 7. hétfő, 15:40


A 2008-ban készült Acu hercegnő hétköznap délutánonként követhető epizódjait hősies, romantikus és szerelmes jelenetek teszik izgalmassá és szerethetővé.

A Tokugava sógunátus alatt az ország és a kultúra védelme érdekében bezárkózott Japán az 1800-as évek közepén megnyitotta kikötőit a nyugati országok előtt. Ebben a folyamatban jelentős szerepet játszott egy aprócska hercegnő, Acu (Atsu) aki Okacu néven, 1836-ban született az ország egyik déli tartományában, Szakuradzsimában. Családja a tiszteletre méltó Simazu klán egyik mellékágához tartozott. A tehetséges, okos és szép Okacut a kapzsi Nariakira daimjó fogadta örökbe, és a lányt egy olyan, általa előnyösnek ítélt házasságra igyekezett rávenni, amellyel biztosítani akarta a klán hatalmát. Okacu beköltözött Nariakira kastélyába, és eleinte nehezen bírta az ottani szigort és a rengeteg előírást. A hercegnő az udvarban az Acu nevet kapta, és megadatott neki, hogy emberek életét mentse meg és hazáját szolgálja. Közben a sógunátus tanácsa az amerikai kereskedelmi kérvény okozta válsággal birkózott. Az ország nehéz gazdasági helyzetbe került, erős nyomás nehezedett Japánra.



Miközben együtt örülhetünk, szomorkodhatunk és izgulhatunk Acu hercegnővel, megcsodálhatjuk a hagyományos japán viselet színpompás darabjait, a szigetország építészetét, megismerkedhetünk különféle szokásokkal. Az 50 részes sorozatból képet kapunk a szamuráj férfiak és nők erkölcséről, bepillantást nyerhetünk a szigorú elvek és a kötelesség által vezérelt életutakba. A történetből kiviláglik, hogy a több mint 200 évig tartó Tokugava sógunátus lassan a végéhez közeledik. Mindeközben Japán, ez az addig elzárt szigetország nagy változáson megy át.



M1 – január 7-től, minden hétköznap 15:40-kor (ismétlés 23.35-kor)

író: Tomiko Miyao
forgatókönyvíró: Kumiko Tabuchi, Tomiko Miyao
zeneszerző: Ryo Yoshimata
producer: Yôtarô Yashiki
vágó: Kiyoko Mizushima, Hideki Satou

szereplők:
Aoi Miyazaki (Okacu/Acu hercegnő)
Masato Sakai (Tokugava Iesaci)
Kyozo Nagatsuka (Tadatake)
Eita (Komatsu Tatewaki)
Yukiyoshi Ozawa (Saigo Kichinosuke)
Taizo Harada (Ookubo Toshimichi)
Takehiro Hira
Hideki Takahashi (Simadu Nariakira)
Keiko Matsuzaka (Ikushima)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat Japán M1 Acu hercegnő

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr795002754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása