HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Schmidt története (Jack Nicholson)

2012.11.19. 10:04 MinDigTV


Duna Tv: november 21., szerda, 21:00

Alexander Payne maró humorú filmszatírája, mely Louis Begley regénye alapján készült, ismét a középosztály önámítással és őszintétlenséggel teli életének mutat görbe tükröt.


Warren Schmidt (Jack Nicholson) egy biztosítótársaság osztályvezetőjeként vonul nyugdíjba – nagy reményekkel, hogy a vállalat továbbra is igényt tart tapasztalatára, és hogy szabad idejét utazgatással tölti majd felesége társaságában egy nemrég beszerzett luxus-lakóautóban. Az igazság viszont az, hogy a búcsúparti után már senki nem kíváncsi a cégnél Warrenre, felesége pedig előbb távozik az élők sorából, minthogy útra kelhetnének. Az öregedő férfi egyetlen hozzátartozója a lánya, Jeannie, aki már csöppet sem fiatal menyasszonyként egy Warren által reménytelen balfácánnak tartott emberrel készül összekötni az életét. Warren még az esküvő előtti utolsó nap is megpróbálja Jeannie-t lebeszélni a szerinte végzetes lépésről, nem sok sikerrel, ráadásul a vőjelölt rámenős anyja eközben őrá veti ki a hálóját.

Alexander Payne (Kerülőutak; Gimiboszi) maró humorú filmszatírája, mely Louis Begley regénye alapján készült, ismét a középosztály önámítással és őszintétlenséggel teli életének mutat görbe tükröt, a középpontban Jack Nicholson remek alakításával, akit e filmért Oscar-díjra jelöltek, a legjobb női mellékszerep díjára nevezett Kathy Batesszel egyetemben.

Duna Tv: november 21., szerda, 21:00

rendező: Alexander Payne
forgatókönyvíró: Alexander Payne, Jim Taylor
operatőr: James Glennon
zene: Rolfe Kent
producer: Michael Besman
vágó: Kevin Tent

szereplők:
Jack Nicholson (Warren Schmidt)
Kathy Bates (Roberta)
Hope Davis (Jeannie)
Dermot Mulroney (Randall)
Howard Hesseman (Larry)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: film duna tv mindig tv Jack-Nicholson

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr754914195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása