HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Magyar futball csak a közszolgálatban és a Sport Tv-n

2012.06.07. 11:31 MinDigTV


A Médiaszolgáltatás- Támogató Vagyonkezelő Alap és a Chello Central Europe közös pályázata nyerte el az Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett labdarúgó versenyprogramok négy bajnoki idényeiben játszott labdarúgó mérkőzések közvetítésének és sugárzásának jogait.


Az MLSZ 2012. április 27-én pályázatot írt ki NB I-s, NB II-es bajnokságok, Magyar Kupa, Amatőr Kupa, Liga Kupa és Szuper Kupa versenysorozatok 2012/2013, 2013/2014, 2014/2015 és 2015/16 évi lebonyolításához kapcsolódó közvetítési jogok értékesítésére. A megadott határidőig a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Chello Central Europe Műsorszolgáltató Zrt. (CCE) mind a 6 versenyprogramra formailag és tartalmilag érvényes, közös ajánlatot tett, amit az MLSZ Elnöksége által létrehozott Pályázati Bizottság előzetesen elbírált, majd az MLSZ Elnöksége 2012. május 29-i ülésén elfogadott.

A 2009/2010 - 2011/2012-es időszak utolsó évében az MLSZ együttes TV-s díjbevétele mintegy 1,7 mrd Ft volt. A pályázatban a megnövekedett tartalom lehetőségével került sor a kiírásra, ebből is következik a jelentősen magasabb bevétel, évi 3,54 mrd Ft lett a pályázat eredménye.

A bevétel túlnyomó része, - a törvényben engedett levonások (4,5%) után -, az MLSZ-en keresztül az NB I-es, NB II-es és a kupákban sikeresen szereplő amatőr csapatokhoz kerül.

„Kölcsönös előnyökön alapuló, komoly üzleti sikernek értékelem a pályázat eredményét.  A magyar futball érdekeit jól szolgálja az MTVA-val és a Chello Central Europe-pal kötött megállapodás és biztos vagyok abban is, hogy a magyar focit kedvelő nézők elégedettek lesznek a mérkőzések és azok közvetítéseinek színvonalával egyaránt.” - emelte ki Dr. Csányi Sándor az MLSZ elnöke.

Az elmúlt években sikeres volt a közmédia és a CCE együttműködése, melynek eredményeképpen a nézők a Chello Central Europe három sportcsatornáján (Sport1, Sport2 és SportM) és a Dunán, majd később az m1-en követhették élőben a hazai első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeit. Az elkövetkező négy évadban a Sport TV és a közmédia a háztartások TV-készülék állomány-fejlődésével arányosan az első évadban legalább 60, a harmadik és negyedik évadban legalább 90 mérkőzést közvetítenek, mindkét fél számára előnyös megosztásban.

„A közszolgálati televízió és rádiócsatornák Magyarország legnagyobb szurkolótáborát érik el, a teljes népesség labdarúgás iránt érdeklődő tagjait. A sportközvetítések nézettségi adatai azt igazolják, hogy a közmédiában szükség van az igényes sportközvetítésekre. Az előző NB I-es szezon mérkőzései átlagosan több mint egymillió sportrajongót értek el az m1 és m2 csatornákon” – mondta dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

A Full HD minőségben, szigorú technikai előírásoknak megfelelő élő közvetítések mellett számos összefoglaló, magazinműsor és exkluzív interjú készül mindegyik televízió és rádiócsatornára. Péntektől-vasárnap estig minden napra jut magyar bajnoki találkozó, vasárnap esténként a Sport Tv Harmadik Félidő című futballshow lehetőséget ad a teljes bajnoki forduló felidézésére.

„A Sport Televízió csatornáit üzemeltető Chello Central Europe Zrt. indulása óta elkötelezett támogatója a magyar labdarúgásnak. Örömünkre szolgál, hogy a következő négy évben folytatni tudjuk az MLSZ-szel és az MTVA-val megkezdett közös munkát, így még több magyar focit láthatnak majd a SportTV nézői. ” – árulta el Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.
 
Forrás: mtva.hu
(sat.hu)


tv műsor
A MinDig TV ingyenes csatornáinak műsora>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sport közszolgálati köztévé mindig tv mtva futballközvetítés

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr404571268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása