HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Van úgy, hogy mindannyian mesét és gyermekcsatornát nézünk …

2015.11.04. 13:09 MinDigTV

 
Sose felejtem el, mikor sok más papával és sok más ifjú nézővel moziztunk. Természetesen egy állatos film volt a vásznon.  A film címe nem lényeges, és azt a mozit egyébként is bezárták – de volt benne egy jelenet amit nem feledek.  A jelenetbe megjelent egy  kecses orosz agár, aki ékes orosz nyelven szólalt meg, amin csak mi apukák nevettünk, a kisdedek nagy és értetlen csodálkozására.

Kár lenne tagadni hogy csatorna váltások közben „csak elfáradt az ujjam” szlogennel mi felnőttek is ott feledkezünk egy-egy eredetileg gyermekeknek szóló csatornán. No, most egy ilyen szándékos feledékenységet javasolok nekünk, magunknak,és természetesen utódainknak is, a Nickelodeont (amit most bárki kódolatlanul nézhet).

Annyit érdemes mindenképpen elöljáróban megjegyezni, hogy több angolszász vidékén ez a gyermekek szánt műsorkínálatú adó az egyike a kedvenceknek.
Mit is javaslok a csatorna számtalan lehetőségéből? Nem tagadom, jól mulatok minden „odatévedt” alkalommal a Madagaszkár Pingvinjei sorozat kedves alakjain (Kapitány, Kowalski, Közlegény és Rico), kik kalandokról kalandokra kitartóan védelmezik a Centrál Parki állatkertet és mulatságos lakóit. A harcra és bevetésre kész pingvin csapat átvészel és megold minden problémát – így az epizódok végére mindannyian megnyugodhatunk, és persze azon leszünk, hogy velünk együtt minden állat "riszáljon így is, úgy is!"

nickelodeon_1.jpg 
Ha már felnőtt szemmel nézzük a csatorna műsorát – akkor az is kiderül, hogy a meséken és rajfilmeken kívül számos oktató film is szerepel a csatorna kínálatában, ahol játszva tanulhatunk együtt, vagy akár egyedül is a Bubi guppikkal például a számok világáról, amit valljunk be, gépekkel körülvéve kezdünk  sajnos elfelejteni. Egy szó mint száz, szülőknek is hasznos sok műsor, mert olyan oktató jellegű sorozatok nézhetőek, amik felkészítik az óvodás korú gyerekeket az iskolás létre (pl. Dora, a felfedező, ami angol szavakat tanít, Mancs Őrjárat, ami a hétköznapok esetleges veszélyeire készít fel).

Kiemelném a kedvencemet a Láng és a szuperverdák címűt, melyet egy futó nátha miatt ágyban ragadva nézhettem – egyedül – és még a  kora reggeli lázmérésről is elfeledkeztem miatta. Nem csak száguldó versenyautók és ügyes sofőrök között, hanem Balze és barátai a tudományok területén is verhetetlen, így mi öregek is mindent tudunk a technológiáról és a matematikáról,  s így a gyerekek is szórakoztató módon sajátíthatják el az ismereteket. Végül ez itt a reklám helye: Láng és a szuperverdák minden hétköznap reggel 9:45-től csak a Nickelodeonon!

Halkan súgom, és lassan írom ide: tudják, hogy november 16 –ig ingyen és élőben, mondom ingyen és élőben nézhetjük a MinDig TV  Applikációban is?!  Megyek is mert kezdődik….

Szólj hozzá!

Címkék: MinDig TV Kódolatlan Nickelodeon Madagaszkár Pingvinjei

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr938049994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása