HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Mert a tanulás nem függ a kortól

2015.09.23. 17:02 MinDigTV


A tévénézők és az olvasók között biztosan akad néhány, aki vagy hallott róla, vagy át is élte és emlékszik az iskolatévé adásaira. Annak idején ezeket nemcsak otthon, hanem a szakkörökön és az osztálytermekben is megnéztük.

Már évek óta elérhető a magyar nyelvű csatornák között a Da Vinci Learning műsora. Ezek a szórakoztató- oktató adások visszaadják számunkra a felfedezések izgalmát és a tudás örömét. A Da Vinci csatorna bemutatása azért aktuális, mivel 2015 szeptember 21-től két hétig kódolatlan a MinDig TV-n és élőben nézhető a MinDig TV Applikációban is. Ezért is választottuk a bejegyzés címéül a Da Vinci Learning egyik jelmondatát, mely  filozófiája az észrevétlen tanulás köré épül. Azért is szimpatikus a csatorna missziója, mert az aktív részvételt támogatják, és sok esetben otthonunkat a tanulás laboratóriumává változtatják, melyben az egész család megismerheti és megtapasztalhatja a közös tanulás élményét. Mert tanulni öröm!

Miközben ez a bejegyzés készül, éppen az Ideje feltalálni valamit (beszédes cím!) című adást nézhetjük, melyben Albert készít egy olyan szerkezetet, amely a legkedveltebb slágereket játssza a sofőrnek, abban az esetben, ha a megfelelő sebességgel hajt. Ebben a sorozatban megismerhetjük az ifjú feltalálókat, akik nem csak álmodnak, hanem megvalósítják elképzeléseiket. A számtalan játékos és vidám műsor közül kiemelhetjük a Csináld magad címűt, melyben rengeteg ötletet kapunk, arról , hogy hogyan készítsünk akár használati tárgyakat otthon, mi magunk saját kézzel Így akár az ékszerdobozt, vagy egy zuhanyfüggöny is lehet a barkácsolásunk végeredménye. Érdemes megtekinteni a műsorújságot a MinDig TV Applikáció Da Vinci Learning csatornáján, és félóránként újra kezdhetünk tanulni!

Nem könnyű bemutatni a „tanuló-oktató csatorna” műsorait , hiszen mindegyik rejt magában valamilyen érdekességet, és igazán nemcsak gyerekek, hanem felnőttek számára is élvezetesek a 30 perces fejezetek.Mi azért már ki is néztünk néhány izgalmas műsort az elkövetkezendő napokra. Akiket az evolúciós elmélet érdekel, ne hagyja ki szeptember 24-én este fél 9-kor a Darwin Kertje sorozatból  A vihar ereje című műsort, mely epizód Darwin otthonában Jimmy Doherty kertész és entomológus műsorvezető szakavatott vezetésével kalauzol minket, nézőket az evolúciós elmélet igazoló kísérletek világába.

darvinkertje.jpg
Talán folytassuk a sort a szeptember 25-én, felnőtteknek szóló időpontban (22 óra 30-kor) kezdődő, ígéretes című Robot forradalom című műsorral, mely  a mesterséges intelligenciával és a robotikával foglalkozik. Talán ez az egyik legmodernebb tudományág, melynek közismert és népszerű professzora, Rodney Brooks vezeti be a nézőket (minket) a tudományos csapatának munkájába, melynek célja, hogy létrehozzák a humanoid robotot, aki társadalmi kapcsolatokra is képes, és így világelső lenne a mesterséges intelligenciájú robotok között.

6pwks4-cw2jnilol8bcejrew9uiekmqfcuqefajdfvy.JPG
Természetesen egy titokról is fellebbenti a fátylat a Da Vinci Learning csatorna, szeptember 27-én 18 órakor Thomas Edison Titkos Laboratóriuma címmel. A premier bemutató epizód címe: Nicky iránytűje és a hamis drágakő 2015. Talán jobb is, ha nem áruljuk el, hogy mi készült a titkos laboratóriumban, ami sokáig rejtve volt a világ elől, - és innen a történet csak akkor lesz ismert, ha megnézik szeptember 27-én 18 órakor!

edison_lab_2.jpg
Ezen kívül is lesznek még izgalmak, tartsanak a Da Vinci Learninggel és a MinDig TV-vel!

Szólj hozzá!

Címkék: Da Vinci Learning Thomas Edison Titkos Laboratóriuma Robot forradalom Darwin Kertje

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr567814020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása