HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Augusztus 20. a MinDig TV Applikációval

2015.08.18. 08:00 MinDigTV

Ilyenkor, augusztus végén mindig elég szeszélyes az időjárás. Úgyhogy nagyon drukkoljunk, hogy augusztus 20-án megússzuk a dörgéseket-villámlásokat, és csak a tűzijáték fénye és hangja  töltse be az eget. 

A mi ünnepünk, augusztus 20. - Együtt az ország! mottóval idén is színes programkínálat vár mindenkit Budapesten. Ennek egyik fénypontját mindenképpen a Várkert Bazárnál megrendezésre kerülő ingyenes koncertek jelentik, hiszen olyan ismert és elismert zenekarok lépnek színpadra, mint a Hot Jazz Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar. És annak sem kell búslakodnia, aki személyesen nem tud részt venni az eseményen. 

Valószínűleg már sokan észrevették, hogy a MinDig TV Applikációban helyet kapott az „Augusztus 20-i ünnepi koncertek”  csatorna, ahol  az államalapítás ünnepén élőben követheti mindenki a Várkert Bazárból közvetített ünnepi koncerteket bárhonnan az országból.

A nemrégiben felújított és átadott Várkert Bazár kínálata izgalmas és színes, sokat ígérő zenei program. Időrendi sorrendben bemutatjuk, miért is lesz érdemes a képernyő előtt ragadni.

Már 16:30-tól a Hot Jazz Band muzsikája eleveníti fel a szving korszak aranyéveinek hangulatát. A több mint 20 éve működő együttes hűen idézi fel a két világháború közötti jazz és magyar tánczene stílusát, mely lehet akár pergős szving, vagy gyors lendületű dixiland, vidám hangulatú charleston, vagy akár rag. A zenekar tagjai – Bényei Tamás: trombita, bendzsó, ének, Bera Zsolt: harsona, Fodor László: klarinét, altszaxofon, Galbács István: dob, Juhász Zoltán: bőgő, Szili Róbert: gitár – ebben az évben ünnepelték a Hot Jazz Band fennállásának 30. évfordulóját, és rajongóik örömére megosztott Kossuth-díjat vehettek át idén márciusban. Biztosan sokan kíváncsiak a régi magyar filmslágerek és az amerikai jazz örökzöldjeinek szerelmesei közül az ünnepnapi élőkoncertre.

aug-20-01.jpg

18 órától talán inkább a fiatal magyar közönség érdeklődését megcélozva kezdődik az Irie Maffia koncertje. Az idén 10 éves zenekar hazai és külföldi szereplések sokaságát maga mögött tudva, után több zenei stílust ötvözve érdekes és értékes késő délutáni programot ígér. A 12 tagú zenekar (a frontember szerepében négyen: Sena, MC Columbo, Busamann, MC Kemon) igen rövid idő alatt az egyik legjobb hazai koncertzenekarrá nőtte ki magát, és ők jegyzik az idei Sziget Fesztivál himnuszát is.

aug-20-02.jpg

A 19:30-kor játszó Csík Zenekart biztos nem kell senkinek sem bemutatnunk, hiszen számtalan telt házas koncert, sikeres előadás, pergős táncház, és tartalmas zenei kiadvány tette őket a magyar népzenei élet elismert közreműködőjévé. A magyar népzene nagykövetei külföldön és itthon egyaránt már megkoronázták a magyar népzene kultuszát, és most a Várkert Bazár zenei program műsorát. Az immáron 27 éve működő Kossuth - díjas Csík zenekar, előadásában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok, táncmuzsikák szólalnak meg, de számos könnyűzenei művet feldolgozott, és gyakran játszik együtt vendégművészekkel. 

aug-20-03.jpg

Természetesen szót kell ejtenünk a Világörökség részeként felújított neoreneszánsz Várkert Bazárról, aminek a teljes rekonstrukciója, és így a Budavári Királyi Kertek is a többfunkciójú rendezvényteremmel méltó ünnepi helyszínt jelentenek ennek a zenei eseménynek. Az Ybl Miklós tervei alapján készült épületegyüttes fejlesztésével, egy új közösségi térrel, kulturális attrakcióval, és egy csodás helyszínnel gazdagodott Budapest, amit most a nagyszerű koncertek emelnek még magasabbra. Úgyhogy aki még nem tette, most mindenképpen töltse le az ingyenes MinDig TV Appot Andoidra, iOS-re vagy Windows Phone-ra, és legyen részese a feledhetetlen zenei élménynek, bárhonnan az országból.

aug-20-04_1.png

Nem ejthetünk szót a Szent István király napi ünnepléséről – mely az egyik legrégebbi magyar ünnepnap – a budapesti esti tűzijáték bemutatása nélkül. A látványos tűzijátékot élvezhetjük hajóról, a Duna-partról, de persze a tévéből is, hiszen a Duna TV idén is közvetíti az eseményt 21 órától, amit természetesen a MinDig TV Applikáció Duna csatornáján is élőben követhetünk. A szószátyár bloggista csokorba gyűjtött pár érdekességet az ünnepi tűzijátékról, melyet már 1938 óta tekinthetünk meg ezen a napon a fővárosban, és az indíttatását köszönhetjük Emmerling Adolf tűzijátékgyárosnak, aki először rendezett a Gellért-szobor körül tűzijátékot. A háború utáni időszakban több kihagyás is volt ebben a hagyományban, de 1966-tól folyamatosan jelent családi programot ezen az ünnepi nyárvégi estén. Sokan próbálják fényképezőgéppel megörökíteni a tűzijáték legszebb részleteit. A jobb eredmény érdekében javasoljuk az állvány használatát, és az 1-2-4 mp-es idő beállítását a fotómasinán. Ne hagyjanak ki semmit az ünnepnapból!

aug-20-05.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr277713382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása