HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Örkény lovas tábor

2015.02.17. 10:38 MinDigTV


Február 18. 09:50 | M1

A történelem által sokat vitatott örkényi lovas tábor történetének bemutatása, a kor leghíresebb, olimpiai szintre és nagydíjra felkészített lovasainak portréja, hozzátartozóinak, ma élő barátainak és tanítványainak a megszólaltatásával. Láthatunk egy nem mindennapi produkciót is egy kaszkadőr szemünk láttára ereszkedik le egy 7 méter hosszú lejtőn a lovával együtt.

Ez ma világszám, azonban Örkényben egy lovasnak ez volt a belépője, ha ebben az iskolában szeretett volna tanulni. Az örkényi tanárképző fennállása mindössze 14 tanévet tett ki, amelyből öt háborús esztendő volt. Működése alatt: díjugratásban egy Nemzetek Díj első helyezését csapat (Salzburg, 1931), egy Nemzetek Díjában való egyéni első helyet (Aachen, 1935. Schaurek 0., Mr. Spokes.), egy olimpiai bronzérmet (Berlin, 1936), valamint militaryban olimpiai 5. helyet sikerült szereznünk. Örkény igazi sikere és az "örkényi iskola" mítosza, hírneve a második világháború után keletkezett, elsősorban Némethy Bertalan, Endrődy Ágoston, Hazslinszky-Krull Géza sikerei nyomán...

operatőr: Horkai Pál


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Örkény lovas tábor Némethy Bertalan Endrődy Ágoston Hazslinszky-Krull Géza

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr17182503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása