HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Ai Weiwei – Never Sorry

2015.02.11. 12:11 MinDigTV


Duna – február 11. szerda, 23:50

Ai Weiwei képzőművész, ám tevékenysége némiképp túlmutat azon, hogy tájképeket festeget a Nagy Falról, vagy hogy sárkány motívumokat karcol köcsögökre. Számára a művészet eszköz. Demokráciaféltők számára kötelező tananyag a kínai aktivistát bemutató dokumentumfilm, amely egyúttal felveti a kérdést, meddig terjed a művész kompetenciája.

A „Never Sorry” dokumentum-portré Ai Weiwei, az ismert kortárs kínai képzőművész mindennapjait követi nyomon. Ai Weiwei építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberi jogi aktivista blogger és óriási twitterező. Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a művészet eszközeivel az elnyomás ellen. Betekinthetünk a kulisszák mögé, hogyan születtek alkotásai, és hogy milyen nehézségekkel nézett szembe harcos magatartásáért. Őszinte és fontos film a függetlenségről, az egyén, illetve a közösség érdekeiről és a művészetről.

A „Never Sorry” primer, de talán egyetlen funkciója az üzenet megfogalmazása, s az arra fogékony rétegnek való továbbítása. Nem szöszöl formai truvájokkal, konzervatív eszközökkel rajzol portrét egy elvileg forradalmi módon alkotó figuráról. Beszélő fejek, archívok, hősünk a mindennapokban-hangulatú képek. Közben egy provokatív, önmagán túlmutató, politizáló művészi attitűdöt mutat fel, amellyel lehet egyetérteni, lehet egyet nem érteni.

Ai Weiwei - Duna – február 11. szerda, 23:50

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Alison Klayman
forgatókönyvíró: Alison Klayman
zeneszerző: Ilan Isakov
operatőr: Alison Klayman
producer: Alison Klayman, Adam Schlesinger
vágó: Jennifer Fineran

szereplő:
Ai Weiwei
Danqing Chen
Ying Gao
Changwei Gu
Tehching Hsieh
Huang Hung
Yanping Liu
Evan Osnos


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Ai Weiwei MinDig TV Never Sorry

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr867161137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása