HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az akasztófa

2014.12.02. 09:03 MinDigTV


Duna december 2., kedd, 23:25

A montanai határvidék egyik szerencsevadászoktól hemzsegő településére új orvos érkezik Dr. Joseph Frail személyében, aki megjelenésével azonnal kihívja a vallási megszállott gyógyító ember, Grubb ellenszenvét. Frail nem sokkal érkezése után megmenti egy üldözött tolvaj életét, akit onnantól kezdve szolgaként alkalmaz a praxisában. Amikor egy postakocsit ért támadás híre érkezik a táborba, a férfiak kutatást indítanak a túlélők után.

Gary Cooper(Fotó: MTVA/Filmfőszerkesztőség)

Csupán egy ifjú hölgyet találnak, Elizabeth Mahlert, aki súlyosan leromlott állapotban, a napsütéstől megvakultan kerül Dr. Frail gondozásába. Az Elizabeth-et megtaláló aranyásó, Frenchy közeledni próbál a lassú lábadozásnak induló lányhoz, aki azonban inkább a keményszívű doktor iránt érez vonzalmat. Amikor a doktor visszautasítja, Elizabeth elfogadja Frenchy üzleti ajánlatát, hogy társuljon vele. Grubb eközben csak a megfelelő alkalmat várja, hogy a tömeget a doktor ellen lázíthassa.

Az 1959-ben készült amerikai western főszerepét a műfaj egyik legnagyobb ikonja, Gary Cooper alakítja, olyan kiváló színészek körében, mint Maria Schell és Karl Malden, illetve George C. Scott, aki első filmszerepét kapta ebben a produkcióban. A filmet Delmer Daves (Ben Wade és a farmer; Demetrius és a gladiátorok) rendezte.

Az akasztófa – Duna december 2., kedd, 23:25

rendező: Delmer Daves
író: Dorothy M. Johnson
forgatókönyvíró: Wendell Mayes, Halsted Welles
zeneszerző: Max Steiner
operatőr: Ted D. McCord
díszlettervező: Daniel B. Cathcart
jelmeztervező: Marjorie Best
producer: Martin Jurow, Richard Shepherd
vágó: Owen Marks

szereplők:
Gary Cooper (Dr. Joseph "Doc" Frail)
Maria Schell (Elizabeth Mahler)
Karl Malden (Frenchy Plante)
George C. Scott (Dr. George Grubb)
Karl Swenson (Tom Flaunce)
Virginia Gregg (Edna Flaunce)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: western Duna TV Gary Cooper Az akasztófa

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr346950709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása