HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A berni követ

2014.11.04. 10:46 MinDigTV


M1 – november 4. 20:20

Két hónappal Nagy Imre mártírhalála után, a Magyar Népköztársaság berni nagykövetségére két fiatalember hatol be, és fegyverrel támadnak a nagykövetség ott lévő dolgozóira. Túszul ejtik a nagykövetet, a rejtjelekhez szeretnének hozzáférni.

Kulka János

Bekapcsolódnak a Szabad Európa rádió egyenes adásába, tiltakoznak a miniszterelnök és mártírtársai kivégzése ellen. Mit is akartak elérni ezzel a eleve bukásra ítélt akcióval? Az indíték homályos, bár helyi lapértesülések szerint, Nagy Sándor és Papp Endre a svájci magyar kommunista ügynökök aktáit akarta megszerezni. Ugyanakkor bizonyos forrásokból kiderül, hogy a támadók a megtorlások elleni tiltakozó, figyelemfelkeltő, demonstratív akciónak szánták fellépésüket. Ezt a célt elérték, mert az akció után heteken keresztül újra a magyar szabadságharc felé fordult a világ figyelme.

Köbli Norbert forgatókönyvíró, aki az utóbbi filmjeiben az 50-es évek kevésbé ismert történetei felé fordult ( A vizsga, Szabadság - Különjárat, A berni követ) újabb érdekes, kevésé publikus témát kutatott, és írt belőle fordulatos forgatókönyvet. Bergendy Péter és Fazakas Péter után most Szász Attila filmrendező az alkotótársa, aki izgalmas filmet rendezett a könyvből. A főbb szerepekben Kulka Jánost, Szabó Kimmel Tamást és Kádas Józsefet láthatjuk.

A berni követ – M1 – november 4. 20:20

rendező: Szász Attila
forgatókönyvíró: Köbli Norbert
operatőr: Nagy András
producer: Dr. Lajos Tamás, Mink Tamás
jelmez: Kemenesi Tünde
gyártásvezető: Valkony Zsolt
vágó: Hargittai László
zeneszerző: Parádi Gergely

szereplők:
Kulka János (Koroknai)
Kádas József (Bános)
Szabó Kimmel Tamás (Ábel)
Lovas Rozi (Hajni)
Balsai Mónika (Edina)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Szabó Kimmel Tamás Kulka János MinDig TV A berni követ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr266862637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása