HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Maradona - Kusturica filmje

2014.10.17. 11:03 MinDigTV


M1 – október 17., péntek, 22:55

Maradona és Kusturica

Jorge Luis Borges egyszer azt írta, hogy az argentínok a kikötőkben horgonyzó hajókra emlékeztetik. A kiváló író azonban nem számolt Diego Armando Maradonával. El Diego csak a születése pillanatáig kötődött az anyjához, attól kezdve leginkább egy kötél nélküli csónakhoz hasonlított. Diego lehetett volna az "Emlékszel Dolly Bellre?" c. első filmem hőse. Nem nehéz elképzelni Diegot "A papa szolgálati útra ment" apa szerepében, aki börtönben vezekel a házasságtörésért egy politikailag viharos időszak alatt. De mi sem egyszerűbb, mint meglátni a futballvarázslót a "Macska-jaj"-ban férfi képében, akinek önmaga a legnagyobb ellensége és minden tette a saját kárára válik.

Maradona(Fotó: MTVA Filmszerkesztőség)


Íme Maradona, ahogy a kétszeres Arany Pálma-díjas Emir Kusturica látja Őt: a forradalmár, a focista, az ember, az Isten, a családapa, a narkós, a legenda. Emir Kustrurica ebben a dokumentumfilmben felvázolja az élő futball legenda, Diego Maradona történetét a Manu Chao és a Sex Pistols zenéjére. Maradona, a bajnok és sportoló, aki szinte a semmiből emelkedett fel egészen a világhírnév magaslatáig, és kemény árat fizetett azért, hogy ma legendaként létezzen a világban. A rendezőnek és a személyes hangvételű filmnek köszönhetően Maradona olyan dolgokat fed fel magánéletéről, amelyek ezidáig ismeretlenek voltak a rajongók számára. A dokumentumfilmben végig követhetjük mindazokat a helyszíneket és mikrokozmoszt, amelyek hatással voltak a futball sztár életére. Betekinthetünk Maradona legközelebbi barátaival való beszélgetéseibe, továbbá kuba vezetőjével, Fidel Castróval való találkozásba, aki szintén nagy rajongója Maradonának.

A "Macska-jaj" óta ez Kusturica legkifejezőbb és legradikálisabb dokumentumfilmje, amelyben Maradonát nem csak, mint briliáns játékost ismerhetjük meg, hanem egy határozott politikai nézettel megáldott embert is.

Maradona - Kusturica filmje – M1 – október 17., péntek, 22:55

rendező: Emir Kusturica
forgatókönyvíró: Emir Kusturica
operatőr: Rolo Pulpeiro
producer: José Ibánez
vágó: Svetolik Zajc

szereplő:
Emir Kusturica
Diego Maradona


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 Maradona MinDig TV Kusturica

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr936801925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása