HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


James Bond: Dr. No

2014.09.18. 11:47 MinDigTV


Duna - szeptember 20., szombat, 20:50

James Bond – 50 év akcióban - James Bond-sorozat indul a Duna Televízióban

Amíg a 24-dik James Bond-film mozibemutatójára várunk – ami még legalább egy évet jelent –, a világ kedvenc titkosügynökének eddigi kalandjait újra végignézhetjük a Duna Televízióban. A Skyfall 2012-es bemutatásával ünnepelte a sorozat 50-edik születésnapját – ezt a fél évszázados sikertörténetet láthatjuk most szombat esténként, illetve az ismétlésekben vasárnap délutánonként, kezdve az 1962-ben készült Dr. No című produkcióval, amely sok tekintetben máig ható mintaként szolgált e popkulturális jelenség alakulására.

Sean Connery(Fotó: MTVA/Filmfőszerkesztőség)

Ahogy Sean Connery formálta meg James Bond alakját, az hivatkozási alap lett minden későbbi színész esetében, aki követte őt a szerepben. És a Bond-lányok hosszú sorában is kevesebb ikonikusabb tünemény akad Urula Andressnél, amint kagylóvadász bikiniben kilép a tenger habjaiból. A film Jamaicán és környékén játszódik, abban a karibi álomvilágban, ahol Ian Fleming, a Bond-könyvek szerzője írta kémregényeit. A brit titkosszolgálat helyi ügynökét, Strangwayst meggyilkolják, mire az ügy kivizsgálására Londonból James Bondot küldik a trópusi szigetre. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy Strangways együttműködött a CIA-val a Cape Canaveral-i rakétakilövéseket zavaró rádióadások utáni nyomozásban. Bond megtalálja azt az embert, aki segített a meggyilkolt ügynök kutatómunkájában, Strangways ugyanis ásványi anyagok gyűjtésének álcája alatt látogatta a Jamaica közelében fekvő szigeteket, amelyek egyikén különösen barátságtalan fogadtatásban részesült. Ez a titkos kísérleteket folytató Dr. No birtoka, ahol a betolakodók számára az első figyelmeztetés egyben az utolsó is. James Bondot persze mindez nem tartja vissza attól, hogy közelebbről meg ne vizsgálja a helyet.

A kontinensek közti merész helyszínváltások ugyan csak később váltak a sorozat kötelező jellegzetességévé, ám az egzotikus helyszín, a kalandok izgalma és a magával ragadó stílus miatt sokak számára ma is a Dr. No jelenti a legjobb James Bond-filmet.

Duna - szeptember 20., szombat, 20:50

rendező: Terence Young
író: Ian Fleming
forgatókönyvíró: Richard Maibaum, Johanna Harwood, Berkely Mather, Terence Young
zeneszerző: Monty Norman, John Barry
operatőr: Ted Moore
vágó: Peter R. Hunt

szereplők:
Sir Sean Connery (James Bond)
Ursula Andress (Honey Ryder)
Joseph Wiseman (Dr. No)
Jack Lord (Felix Leiter)
Bernard Lee (M)



tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV James Bond Sean Connery Ursula Andress

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr816708541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása