HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Viszlát, elvtársak!

2014.08.26. 17:01 MinDigTV


Duna World - augusztus 26., kedd, 21:25

4.rész: Az ébredés 1988

1988-ra a változásokat sokféleképp élték meg Szovjetunió és a csatlós országok polgárai. Jóllehet egészen más volt a helyzet az NDK-ban, Lengyelországban, Romániában vagy éppen Magyarországon, de a határokon belül is nagyon eltérően élték meg a különböző társadalmi csoportok.
Ami az egyiknek a remény felcsillanását, az a másiknak a birodalmi illúzió elvesztését jelentette. Volt akinek szabadságot hozott, más ebből csak a káoszt és bizonytalanságot érezte.

Duna World - augusztus 26., kedd, 21:25

A Viszlát, elvtársak! című filmsorozat a XX. század egy bizonyos időszakával foglalkozik, nevezetesen az 1975-től a szovjet csapatok teljes kivonásáig (1991) eltelt 16 évvel. Néha alaposabban, néha rövidebben, de a sorozat azokra a folyamatokra koncentrál, amelyek az úgynevezett "szocialista blokk" országaiban mentek végbe a teljes szétesés idején, illetve azt röviddel megelőzően. A sorozat készítőinek az a céljuk, hogy belülről mondják el a történetet, érzékeltetve a közönséggel, hogy milyen volt azokban az időkben élni. A sorozat eredetisége - és legnagyobb ereje - abban rejlik, hogy a rendszert mélységében mutatja meg, egyszerű emberek történeteinek segítségével. Széles földrajzi, generációs és gazdaságpolitikai merítésből választották tanúikat, akik segítenek megérteni, hogy milyen hatással voltak a történelmi változások az egyén életére. Tanúik között szerepelnek a volt szocialista tábor politikai, filozófiai és kulturális kulcsfigurái is. A kor főszereplői, mint Gorbacsov, Jaruzelski, Krenz, Kádár vagy Havel, az archív anyagokban jelennek meg.

rendező: Andrei Nekrasov
forgatókönyvíró: Andrei Nekrasov, Dalos György, Jean-Francois Colosimo
operatőr: Sorin Dragoi, Andrei Erastov, Roman Lelensky


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna World Havel Gorbacsov Jaruzelski Krenz Kádár

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr606637951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása