HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Észak-északnyugat

2014.08.17. 14:25 MinDigTV


Alfred Hitchcock 1959-es filmklasszikusa Cary Grant főszereplésével augusztus 17-én, vasárnap 21:35-től a Dunán

Az agglegény Roger O. Thornhill már sikeres New York-i reklámszakember, amikor még mindig édesanyja szüntelenül gondoskodó figyelmét élvezi. Ez sem védi meg azonban a bajtól, amikor egy szerencsétlen véletlen következtében külföldi kémek összetévesztik egy George Kaplan nevű ügynökkel.

Cary Grant(Fotó: MTVA Filmszerkesztőség)

Rogert nem elég, hogy meg akarják gyilkolni, de amikor sikerül megmenekülnie, igaztalanul gyilkossággal vádolják, és csakhamar a rendőrség elől is menekülnie kell. Chicagóban megismerkedik egy gyönyörű szőkeséggel, Eve Kendall-lal, aki segít neki kereket oldani a hatóságok elől. Nemsokára azonban kiderül, hogy Eve sem csupán ártatlan kívülálló ebben az ügyben, de Thornhill ekkorra már elszántan küzd, hogy leszámoljon az ellene összeesküdött kémekkel.

A humor és az izgalom mindig is fő hozzávalók voltak Alfred Hitchcock boszorkánykonyhájában, de talán egyszer sem vegyültek oly sziporkázó módon, mint az 1959-ben készült Észak-északnyugat című filmben. Cary Grant szinte megállás nélküli hullámvasutazásra viszi magával a nézőt, elcserélt személyazonosság, üldözések, csapdák és leleplezések során át. A film legemlékezetesebb jelenetei, a repülőgép támadása egy magányos ember ellen a pusztán, illetve a Mount Rushmore szobrainak megmászása a filmtörténet gyakran idézett képsoraivá váltak.

Duna: augusztus 17. vasárnap, 21:35

rendező: Alfred Hitchcock
forgatókönyvíró: Ernest Lehman
zeneszerző: Bernard Herrmann
operatőr: Robert Burks
díszlettervező: Frank R. McKelvy, Henry Grace
látványtervező: Robert F. Boyle
vágó: George Tomasini

szereplők:
Cary Grant (Roger O. Thornhill)
James Mason (Phillip Vandamm)
Martin Landau (Leonard)
Eva Marie Saint (Eva Kendall)
Jessie Royce Landis (Clara Thornhill)
Leo G. Carroll (Professzor)
Josephine Hutchinson (Mrs. Townsend)
Philip Ober (Lester Townsend)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: thriller Duna TV Hitchcock Észak-északnyugat Cary Grant

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr566611169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása