HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Monty Python Repülő Cirkusza - 1. rész

2014.08.14. 15:14 MinDigTV


Augusztus 16. 20:25 | M2

1. rész - Szex és erőszak

Ebben az epizódban: repülő birkák, a háromfenekű ember és házassági tanácsadás!

Monty Python

A film ismertetése: Több mint egy évtized után ismét Magyarországon a Monty Python Repülő Cirkusza! Amikor 1969. október 5-én a BBC bemutatta a Monty Python Repülő Cirkuszának első részét, a televíziós komédia történetének egyik legfényesebb fejezete kezdődött el. A következő öt évben 45 epizódot készítő Python csoport sikerének titkát nem nehéz megfejteni: felszabadult humoruk egyedülálló és utánozhatatlan.

A Repülő Cirkusznak sikerült az, ami csak kevés alkotásnak adatik meg: három évtized elteltével is töretlenül népszerű, s ez annak köszönhető, hogy bár tipikusan angol, mégis a világ bármely pontján élvezhető.

Magyarországra a kilencvenes évek közepén jutott el, és azóta is kultikus tisztelet övezi, ennek kiváló bizonyítéka a csapat filmjeinek DVD kiadása, valamint a filmek és a sorozat szövegkönyveinek megjelenése. A hatalmas rajongótábor miatt mindenképpen nevezhetjük őket a komédia Beatlesének, bár ellentétben a gombafejűekkel, ők sosem fognak lovagi címet kapni az angol királynőtől: ahhoz túl sokat viccelődtek Őfelsége rovására.

rendező: Ian McNaughton
forgatókönyvíró: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones,Michael Palin
előadó: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones,Michael Palin
animáció: Terry Gilliam


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Monty Python Graham Chapman Monty Python Repülő Cirkusza John Cleese

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr666603903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása