HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Maradona - Kusturica filmje

2014.08.11. 10:01 MinDigTV


Duna: augusztus 11. hétfő, 22:40

Emir Kusturica 2008-as dokumentumfilmje Diego Maradonáról augusztus 11-én, hétfőn 22:40-től a Dunán

Maradona(Fotó: MTVA Filmszerkesztőség)

Beceneve "El pibe de oro", azaz aranykölyök. Diego Maradona 1960. október 30-án született Argentínában. Az Argentinos Juniorban kezdte pályafutását, majd a Boca Juniorhoz igazolt, és 1979-ben az Argentin ifi csapatot vezette győzelemre. Ezt követően a csodagyerek a Barcelonához igazolt és két szezont Spanyolországban játszott. 1984-ben a Napolihoz ment és mindenki bálványává vált. Argentína hősként ünnepelte, amikor az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon győzelemre vitte a nemzeti válogatottat. Szakemberek szerint ezen a világkupán lőtte a történelem egyik leggyönyörűbb gólját, mikor hat játékost és a kapust kicselezve lőtt gólt az angol csapat ellen. 2000-ben a FIFA szavazásán az évszázad focistájának választották.

Az Argentín válogatott nagy csatában jutott ki a 2010-es Világbajnokságra. Maradonát taktikai hibái, a következetlen és rossz csapatösszeállítások miatt folyamatosan támadták. Miután bizonyossá vált, hogy ott lesznek a következő évben megrendezésre kerülő erőpróbán Maradona megköszönte a bizalmat a szövetségnek, hogy a gyengébb eredményei ellenére is hagyták dolgozni, hálás volt a fanatikus argentín szurkolóknak és oda mondogatott a sajtónak is.

"Üzenem azoknak, akik nem hittek a nemzeti csapatban és azoknak, akik piszokként kezeltek engem, hogy ott vagyunk a világbajnokságon, mégpedig teljesen megérdemelten, miután legyőztünk egy olyan csapatot, amilyen az uruguayi. Én fekete vagyok vagy fehér, soha sem szürke".

Duna: augusztus 11. hétfő, 22:40

rendező: Emir Kusturica
forgatókönyvíró: Emir Kusturica
operatőr: Rolo Pulpeiro
producer: José Ibánez
vágó: Svetolik Zajc

szereplő:
Emir Kusturica
Diego Maradona


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Maradona MinDig TV Kusturica

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr156594455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása