HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az utolsó mohikán

2014.08.08. 15:49 MinDigTV


M1 – augusztus 9., szombat, 21:45

Az amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró Michael Mann a londoni Nemzetközi Filmiskolán tanult. Filmes pályája a 70-es években kezdődött, amikor forgatókönyveket írt a tévének. Az általa megírt Starsky és Hutch néhány epizódját a Miami Vice és a Crime Wave című zsarusorozatok követik. 1981-ben készült Mann első mozifilmje, Az erőszak utcáin James Caannal a főszerepben. „Mindig is olyan férfiak történetei érdekeltek, akik szinte az önfeláldozásig képesek a céljukra koncentrálni” – mondja Mann, és ez tükröződik az olyan fanatikus karakterekben, mint Az embervadász, Az utolsó mohikán, Szemtől szemben, A bennfentes vagy a Collateral – A halál záloga hőseiben.

Az utolsó mohikán története még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen harcolt az indiánok földjén. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Magua-nak is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat... Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket. A számtalan díjjal kitüntetett (Oscar-díjak és -jelölések, Golden Globe, BAFTA, a brit filmkritikusok díja stb.) film James Fenimore Cooper regénye alapján készült.

Az utolsó mohikán – M1 – augusztus 9., szombat, 21:45

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Michael Mann
író: James Fenimore Cooper
forgatókönyvíró: Michael Mann, Christopher Crowe
zeneszerző: Randy Edelman, Trevor Jones
operatőr: Dante Spinotti
jelmeztervező: Elsa Zamparelli
producer: Hunt Lowry, Michael Mann
látványtervező: Wolf Kroeger
vágó: Dov Hoenig, Arthur Schmidt
adaptáció: John L. Balderston, Paul Perez, Daniel Moore

szereplők:
Daniel Day-Lewis (Sólyomszem, Nathaniel Poe)
Madeleine Stowe (Cora Munro)
Russel Means (Csingacsguk)
Eric Schweig (Unkasz)
Jodhi May (Alice)
Wes Studi (Magua)
Steven Waddington (Heyward)
Terry Kinney (John Cameron)
Edward Blatchford (Jack Winthrop)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: kalandfilm M1 Az utolsó mohikán MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr306588315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása