HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


F1: Osztrák Nagydíj – vissza a kezdetekhez

2014.06.20. 10:27 MinDigTV


Június 22. 13:30

Tavaly vált hivatalossá, hogy 10 év szünet után visszatér a Formula–1-es versenynaptárba az Osztrák Nagydíj. A dolog egyik aktualitását az adja, hogy az utolsó, A1-Ringen rendezett versenyt éppen Michael Schumacher nyerte meg 2003-ban, aki a napokban tért magához a mesterséges kómából. Magyar szempontból pedig azért érdekes a nagydíj, mert 1976-ban egy emlékezetes közvetítéssel innen indult útjára a Forma–1-es versenysorozat magyarországi pályafutása.

Forma–1Nürburgring, 1976. augusztus 1. Niki Lauda egy perccel balesete előtt. Fotó: MTI/DPA

Az MTVA F1-es stábja az események apropóján, rendhagyó módon nem a budapesti stúdióból, hanem a helyszínről jelentkezik a mostani futamhétvégéről. „Mindent a helyszínen fogunk készíteni. Ott vágunk, ott interjúzunk, ott közvetítünk. A stúdiónk a paddockban és a boxutcában lesz. Ilyen eddig csak a Magyar Nagydíjon volt, de nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy a helyszíni jelenlét mit tud hozzátenni a közvetítésekhez, és ebből majd mi jön át a tévénézőknek” – mondta el Szujó Zoltán, Forma–1-es kommentátor.

Az Osztrák Nagydíjon a Bobák Róbert–Szabó-Biczók Szilárd állandó kiutazó ministáb mellett ott lesz Szujó Zoltán kommentátor, Wéber Gábor szakkommentátor és Kiss Pál Tamás szakértő is.

Nürburgring, 1976. augusztus 1. Niki Lauda versenyez Ferrarijával egy perccel balesete előtt. Az 1976. augusztus 1-én megrendezett autós Grand Prix versenyen, amelyen a Forma-1-es kategória valamennyi világnagysága rajtolt, a világbajnok osztrák Niki Lauda autója védőkorlátnak ütközött és kigyulladt. LAUDA súlyos égési és törési sérüléseket szenvedett arcán és fején, és a tüdeje is megsérült. Fotó: MTI/DPA Nürburgring, 1976. augusztus 1. Niki Lauda egy perccel balesete előtt. Fotó: MTI/DPA

„Az 1976-os szezon több szempontból is történelminek mondható: ekkor zajlott az ádáz csata Niki Lauda és James Hunt között, ekkor karambolozott és égett meg Lauda. Ám a legtöbbünk számára onnan marad emlékezetes, hogy az MTV, és egykori nagy elődeim, Dávid Sándor és id. Knézy Jenő az Osztrák GP-n közvetített először Forma–1-es futamról. Ám a 38 évvel ezelőtti futam elhúzódott, így az adásszerkesztők úgy döntöttek, hogy az utolsó körben elvágják a vonalat; emiatt a tévé előtt senki nem tudta meg, hogy John Watson nyerte a versenyt. Az esetet óriási felháborodás kísérte, ami egyértelművé tette az igényt az addig kevésbé ismert sport iránt, és ezzel útjára indult a „száguldó cirkusz” magyarországi története”. (Szujó Zoltán, Forma–1-es kommentátor)

Az M1 az időmérőt és a futamot élőben közvetíti, míg a pénteki szabadedzést felvételről láthatják.

M2
Június 20., péntek 21:30
Szabadedzés
Közvetítés Spielbergből felvételről (HD)

M1
Június 21., szombat 13:10
Boxutca - Forma-1 magazin
Feliratozva a Teletext 111. oldalán

M1
Június 21., szombat 13:45
Időmérő edzés
Élő közvetítés Spielbergből (HD)

M2
Június 21., szombat 21:30
Időmérő edzés
Közvetítés Spielbergből, felvételről (HD)

M1
Június 22., vasárnap 13:30
Forma-1 - Osztrák Nagydíj
Élő közvetítés a futamról Spielbergből (HD)

M2
Június ., vasárnap 21:30
Forma-1 - Osztrák Nagydíj
A futam közvetítése Spielbergből, felvételről (HD)

További hírek a Forma-1 világából >>


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 M2 MinDig TV Forma–1 Osztrák Nagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr26388749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása