HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Anyám!

2014.05.30. 14:08 MinDigTV


M1-május 30., péntek, 23:20

Úgy tűnik, az egész világ összeesküdött Noah (Dax Shepard) ellen. A huszonkilenc éves fiatalember élete összeomlik, amikor kirúgják a gyógytornászi állásából és az őrjítően ragaszkodó anyja bejelenti, hogy hozzájuk költözik. Otthon már így is telt ház van, amióta a felesége, Clare (Liv Tyler) beengedte oda Myront (Mike White), a lökött unokatestvérét. Most pedig itt van az anyja, Marilyn (Diane Keaton), aki közli velük, hogy elhagyja a férjét és most velük fog élni. Már ez is kész katasztrófa, de van egy Sammy Higgins névre hallgató kutyája is, aki elválaszthatatlan részét képezi. Noah tehetetlenül sodródik az eseményekkel.

Diane Keaton

Az Anyám! című filmben elsősorban a színészi alakítások nagyszerűek, az anya figurája például annyira idegesítő, hogy már-már elhisszük, maga Diane Keaton is az. Woody Allen egykori múzsájaként hatalmas alakítások fűződnek a nevéhez (Játssz újra Sam!, Manhattan, Annie Hall). Az elmúlt években viszont sajnos méltatlanul alul értékelték, s nem túl erős vígjátékokban kapott csak szerepet (Mr. Maffia, Férjhez mész, mert azt mondtam, Van az a pénz, ami megbolondít, Mama kicsi fia). Nagyon érdekes személyiség, korához képest fantasztikusan néz ki, ezért sajnálatos, hogy nem klasszisához mérhető ajánlatokkal találják meg a producerek.

Tulajdonképpen maga a történet is rá épül, hiszen nem kell hozzá szakértő lélekbulvárnak lenni, hogy rájöjjünk, a fia összes problémája is „belőle fakad”: anyjáról való leválásának kudarca; menekülése a gyermekvállalás, és ezzel együtt a felelősség elől; s a munka terén való bizonytalansága. A Noah-t alakító Dax Shepard nevéhez is többnyire vígjátékok kapcsolódnak (Gyerünk a börtönbe!, Akikre büszkék vagyunk, Bébi mama, Vásott szülők), s ezúttal sem okoz csalódást alakításával.

Ha valaki könnyed kikapcsolódásra vágyik, kedveli a komikus helyzeteket, azoknak kifejezetten ajánlható ez a maga műfajában jó kis vígjáték.

Anyám! – M1-május 30., péntek, 23:20

rendező: Vince Di Meglio
forgatókönyvíró: Vince Di Meglio, Tim Rasmussen
zeneszerző: Manish Raval, Tom Wolfe
operatőr: Julio Macat
producer: Tim Rasmussen, Johnson Chan, Bill Johnson, Jay Roach
vágó: Kelly Matsumoto

szereplők:
Diane Keaton (Marilyn Cooper)
Dax Shepard (Noah)
Liv Tyler (Clare Cooper)
Mike White (Myron Stubbs)
Sarah Lancaster (Holly)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Anyám! M1 Diane Keaton MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr116236363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása