HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az öreg halász és a tenger

2014.04.30. 12:13 MinDigTV


Duna: május 2. péntek, 22:40

Santiago, az öreg kubai halász már 84 napja nem fogott halat. A helybeliek szemében ezért sorsüldözött embernek számít. A kisfiút, aki évek óta jóbarátja, szülei már el is tiltották attól, hogy az öreggel tartson a tengerre. A nyolcvanötödik napon Santiago messze kiviszi bárkáját a Golf-áramlat vizeire, ahol váratlanul horgára akad egy hatalmas marlin. A nagy hal két napon át húzza maga után a halászt, mire annak sikerül végeznie vele. Ekkor azonban még haza is kell jutnia a zsákmánnyal, amelyre a nyomában megjelenő cápák is fenik a fogukat.

(Fotó:MTVA/Filmszerkesztőség)

Az akaraterő és a kitartás örök emberi témáját fogalmazza meg felejthetetlen módon Ernest Hemingway 1953-ban Pulitzer-díjat nyert kisregénye, amelyet alig néhány évvel megjelenése után adaptált filmre egy nagy hollywoodi alkotókból toborzott stáb élén a rendezést vállaló John Sturgesszel (A hét mesterlövész; A nagy szökés), de meg kell említeni Dimitri Tiomkin zeneszerzőt (Délidő; Az élet csodaszép) is, aki a film zenéjéért Oscar-díjat kapott; a címszerepet pedig Spencer Tracy, minden idők egyik legtekintélyesebb amerikai színésze játszotta, akit alakításáért szintén Oscar-díjra jelöltek.

Duna: május 2. péntek, 22:40

rendező: John Sturges
író: Ernest Hemingway
forgatókönyvíró: Peter Viertel
zeneszerző: Dimitri Tiomkin
operatőr: James Wong Howe, Floyd Crosby
producer: Leland Hayward
látványtervező: Edward Carrere, Art Loel
vágó: Arthur P. Schmidt

szereplők:
Spencer Tracy (az öreg halász)
Felipe Pazos (a fiú)
Harry Bellaver (Martin)
Donald Diamond
Don Blackman


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Hemingway MinDig TV Az öreg halász és a tenger Spencer Tracy

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr1006099661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása