HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Rocklexikon: Szörényi Levente

2014.04.29. 10:47 MinDigTV


Duna World - április 29., kedd, 14:50

A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült? Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.

Szörényi Levente

4. rész: Szörényi Levente - Duna World - április 29., kedd, 14:50

Az első "igazi" magyar rockzenészt a belvárosi klubokban "a kis Buddy Holly"-nak hívták... Szörényi Levente 18 évesen írta az első magyar beat-slágert, a Rohan az idő-t, és még nem volt 40 éves, amikor - az első magyar rockopera, az István a király elementáris sikere után - bejelentette, hogy visszavonul a színpadtól. Azóta csak alkalomszerűen áll koncerteken a közönség elé, mint például az Illés együttes legutolsó koncertjén; azon, amelyen - Pásztory Zoltán halála után - Levente fia, Örs ült a doboknál... A korai magyar középkort felidéző zenés színpadi művek komponálása mellett sok időt tölt a balatonfelvidéki szőlőjében (aranyérmes borász!), és ásatásokat vezet a Pilisben: a magyar őstörténetet kutatja. Az elmúlt csaknem 5 évtizedben sok tucatnyi beszélgetés, interjú, portréfilm készült róla; valószínűleg mégis kevesen ismerik azt a Szörényi Leventét, akit 50 perces beszélgetésben, sok-sok archív ritkasággal tarkított műsorunkban bemutatunk.

rendező: Komlós András, M. Nagy Richárd, Gábor Péter
operatőr: Bornyi Gábor, Nemescsói Tamás, Reich László, Szobrász András, Ancsics Csaba
riporter: Nagy György


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Duna World Szörényi Levente Buddy Holly Rocklexikon

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr756097999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása