HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Twist Oliver

2014.04.25. 12:53 MinDigTV


Duna: április 26. szombat, 21:05

Charles Dickens a 19. század egyik legkiválóbb angol írója. Az ifjúsági irodalom egyik legsikeresebb alkotójaként tartják számon annak ellenére, hogy műveit nem ennek a korosztálynak szánta. A félreértés oka nyilván, hogy főhősei gyakran gyerekek. Nevét és műveit szinte az egész világon ismerik, hogy csak a magyar olvasók legkedveltebbjeit említsem: Twist Olivér, Karácsonyi ének, Copperfield Dávid. A Twist Olivérből Roman Polanski, a világhírű lengyel származású filmrendező készített korhű feldolgozást.

Twist Olivér (Barney Clark) kilenc éves, és egész eddigi életét árvaházban töltötte. Most átkerül a dologházba, hogy ott szakmát tanuljon, és hasznot hajtson eltartóinak. A dologházban dolgozó és éhező fiúk sorsot húznak: ki álljon oda a marcona felügyelő elé azzal, hogy több ételt szeretne. Twist Olivér húzza a rövidebbet, így neki jut ki a hálátlan feladat. Az incidens miatt bajkeverőnek minősítik és kirakják a szűrét, bárki magához veheti, akinek ingyen munkaerőre van szüksége. Mr. Sowerberry temetkezési vállalkozó műhelyébe kerül, ahol egy másik fiú provokációi miatt igazságtalanul verést kap, ezért végképp megszökik és elindul étlen-szomjan London felé az országúton. Így kerül Fagin (Ben Kingsley), a gyerekekkel dolgoztató tolvaj kezébe…

Duna: április 26. szombat, 21:05

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető a Médiatárban!

rendező: Roman Polanski
író: Charles Dickens
forgatókönyvíró: Ronald Harwood
zeneszerző: Rachel Portman
operatőr: Pawel Edelman
jelmeztervező: Anna B. Sheppard
producer: Robert Benmussa, Roman Polanski, Alain Sarde
látványtervező: Allan Starski
vágó: Hervé de Luze

szereplők:
Barney Clark (Twist Olivér)
Leanne Rowe (Nancy)
Edward Hardwicke (Mr. Brownlow)
Sir Ben Kingsley (Fagin)
Mark Strong (Toby Crackit)
Jamie Foreman (Bill Sykes)
Bill Sykes (Bill Sykes)
Lewis Chase (Charley Bates)
Harry Eden (Artful Dodger)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Dickens Roman Polanski MinDig TV Twist Oliver

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr946084641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása