HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Columbo: Ahogy a könyvben meg van írva

2014.04.24. 11:59 MinDigTV


Duna: április 25. 21:35

A bizonytalanul tébláboló, ballonkabátos nyomozót általában nem tekintik számottevő ellenfélnek az elbizakodott gyilkosok, akik a tökéletes bűntény kiagyalóinak érzik magukat, amíg végül nem kattan a bilincs a csuklójukon. A Peter Falk által felejthetetlenül alakított Columbo felügyelő ugyanis csak tetteti az együgyű rendőrtisztet, oktondi viselkedésével valójában csapdát állít a tetteseknek, akik előbb-utóbb áruló jeleket hagynak magukról.

A Los Angeles jómódú köreiben játszódó bűnügyi tévéfilmsorozat 1971 és 1978 között készült első hét évada indul útjára a Duna Televízió műsorán, kezdve az Ahogy a könyvben meg van írva című epizóddal, amely a pályakezdő Steven Spielberg egyik első rendezői munkája volt.

A sorozat egyik legfőbb vonzerejét az adja, hogy a hetvenes évekbeli amerikai krimisorozatok közül ebben tűnnek fel a legnevesebb vendégművészek – nem ritkán a gyilkos szerepében: többek között John Cassavetes, Martin Landau, Vera Miles, Johnny Cash, Martin Sheen, Richard Basehart, Janet Leigh, Gena Rowlands, Leslie Nielsen, Ray Milland, Robert Vaughn, Ida Lupino, Patrick McGoohan, Dick Van Dyke, Anne Baxter, Oskar Werner, Roddy McDowell.

Duna: április 25. 21:35 (első rész)

rendező: Steven Spielberg
forgatókönyvíró: Steven Bochco, Richard Levinson, William Link
zeneszerző: Billy Goldenberg
operatőr: Russell Metty
producer: Richard Levinson, William Link
vágó: John Kaufman

szereplők:
Peter Falk (Columbo hadnagy)
Jack Cassidy (Ken Franklin)
Rosemary Forsyth (Joanna Ferris)
Martin Milner (Jim Ferris)
Bernie Kuby (Mike Tucker)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat krimi Duna TV Columbo MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr236081961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása