HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az On The Spot két díjat is nyert Amerikában

2014.04.10. 11:49 MinDigTV


Az M1-en futó On The Spot gázai filmje Arany Medált nyert az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében. A tévés díjakat minden évben hat hónappal a filmfesztivál előtt osztják ki. Cseke Eszter és S. Takács András munkáját „Oknyomozó újságírás, hírdokumentumfilm” kategóriában jutalmazta Arany Medállal a zsűri. A chicagói versenyen korábban olyan társaságok műsorait díjazták, mint a BBC, a PBS vagy az ABC.

 Az On The Spot gázai filmje nemcsak a chicagói televíziós díjat hozza el az Egyesült Államokból: múlt héten megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált is „Legjobb külföldi rövidfilm” kategóriában.

A kaliforniai filmszemlén leginkább amerikai, kanadai és nyugat-európai filmek versenyeztek, a mezőnyben az On The Spot volt az egyetlen magyar program, amelyről nemrég kritikát közölt a Financial Times is, zsigerinek, szívszorítónak és lenyűgözőnek nevezve a dokumentarista páros munkáját. A fesztiválon többszörös Oscar-díjas rendezők alkotásai mellett mutatták be Cseke és S. Takács filmjét: versenyben volt például az idei Oscar-díjas dokumentumfilm, a „The Lady in Number 6” (A hölgy a 6-osban), amely egy 110 éves holokauszt-túlélőről szól. Az egészestés dokumentumfilmek között ott volt az idén Oscarra jelölt God Loves Uganda (Isten szereti Ugandát), amely az ugandai melegek helyzetét járja körül. Szintén a fesztiválon mutatkozott be a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone dokumentumfilm sorozatának két új epizódja, ezek az amerikai modern történelem legsötétebb pillanatait mutatják be.


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: díj On The Spot Amerikai Dokumentumfilm Fesztivál Arany Medál

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr696010335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása