HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Váltság-Nobel-díj

2014.03.21. 10:49 MinDigTV


M1- március 21., péntek,  23:20

Barkleyt (Bryan Greenberg) teljesen lefoglalja a doktorijára való felkészülés. Eközben kapja a hírt, hogy apja - munkája elismeréseként - megkapja a kémiai Nobel-díjat. Az egyetlen gond az lehet, hogy bár Eli Michaelson (Alan Rickman) kiváló kutató, ám a múltja nem éppen patyolattiszta, s emberileg is vannak vele gondok: a fiát állandóan megalázza, a feleségét (Mary Steenburgen) pedig folyamatosan csalja a fiatal tanítványaival.

Most hogy reflektorfénybe került, a piszkos ügyei kísérteni kezdik. Sőt, még a fiát is elrabolják a díjátadó ünnepség estéjén.Elit azonban keményfából faragták, visszautasítja, hogy váltságdíjat fizessen a csemetéjéért. Ez azonban csak olaj a tűzre. A leszámolás nem marad el, ugyanakkor az apa-fia közötti viszonyt is megnyugtatóan rendezni kell.

Rendkívül csavaros és érdekfeszítő ez a film, melyben fanyar, keserű vígjáték keveredik a thrillerrel és az akcióval. Rengeteg benne a fordulat, szinte jelenetről jelenetre változnak az események, az erőviszonyok, a helyzetek. Fontos eleme a humor és a remek színészi játék is: Alan Rickman (Harry Potter) vérfagyasztó alakítását Bill Pullman ((Lost Highway – Útvesztőben) és Danny DeVito (Az álomnő, Batman visszatér) játéka teszi teljessé. A film rendezője Randall Miller (Kulcsjátékos, a szépség ára), aki a forgatókönyvet feleségével, Jody Savinnal közösen írta.

Váltság-Nobel-díj - M1- március 21., péntek,  23:20

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Randall Miller
forgatókönyvíró: Randall Miller, Jody Savin
zeneszerző: Mark Adler, Paul Oakenfold
operatőr: Mike Ozier
producer: Randall Miller, Jody Savin
vágó: Randall Miller

szereplők:
Alan Rickman (Eli Michaelson)
Bryan Greenberg (Barkley Michaelson)
Shawn Hatosy (Thaddeus James)
Mary Steenburgen (Sarah Michaelson)
Bill Pullman (Max Mariner)
Danny DeVito (George Gastner)
Ernie Hudson (Bill Canega)
Ted Danson (Harvey Parrish)
Eliza Dushku (City Hall)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték M1 Alan Rickman Danny DeVito Váltság-Nobel-díj

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr235872219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása