HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


A hírhedt

2014.03.08. 11:50 MinDigTV


M1 – március 8., szombat, 23:30

Truman Capote, az Álom luxuskivitelben ünnepelt szerzője minden bizonnyal az egyik legkülönösebb figura a New York-i művészvilágban. A homoszexualitását nyíltan vállaló író, akinek különc öltözködése és utánozhatatlan hanghordozása a megkülönböztető jegye, 1959-ben a New York Times egyik cikkében olvas egy brutális bűncselekményről. A kansasi Holcomb városában egy négytagú családot végeznek ki, indíték nélkül. Capote barátjával, Harper Lee írónővel azonnal a helyszínre indul, hogy interjúkat készítsen a helybeliekkel a közelükben történt tragédiáról.

A konzervatív kisvárosban sokan megütköznek Capote megjelenésén, de közvetlen modorával és szórakoztató anekdotáival sikerül megnyernie még az ügyön dolgozó detektív, Alvin Dewey bizalmát is. Az író rájön arra, hogy egy egész dokumentumregény lehetősége rejlik az esetben. Amikor elfogják a tetteseket, Capote felkeresi őket cellájukban. Különösen egyikükkel, Perry Smith-szel kerül közeli viszonyba, akinek boldogtalan gyermekkora mély részvétet ébreszt benne. A gyilkossal való bizalmas együttlétek hatalmas veszélyt jelentenek a törékeny író számára…

Egy évvel azután, hogy a Capote alkotói filmre vitték a Hidegvérrel című híres könyv keletkezéstörténetét, Douglas McGrath rendező (Emma; Nicholas Nickleby) is feldolgozta a témát A hírhedtben, amely igényes vizuális stílusa és elsőrangú szereposztása miatt is méltó a figyelmünkre. A főszerepben Toby Jones (és magyar hangja, Háda János is) virtuóz alakítást nyújt, míg a további szerepekben Sandra Bullock, Daniel Craig, Sigourney Weaver, és Jeff Daniels láthatóak.

A hírhedt – M1 – március 8., szombat, 23:30

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Douglas McGrath
író: George Plimpton
forgatókönyvíró: Douglas McGrath
operatőr: Bruno Delbonnel
jelmeztervező: Ruth Myers
zene: Rachel Portman
vágó: Camilla Toniolo

szereplők:
Toby Jones (Truman Capote)
Sigourney Weaver (Babe Paley)
Gwyneth Paltrow (Kitty Dean)
Sandra Bullock (Nelle Harper Lee)
Juliet Stevenson (Diana Vreeland)
Hope Davis (Slim Keith)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: m1 Sigourney Weaver Sandra Bullock Truman Capote A hírhedt

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr935849928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása