HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Isten kezében - Izrael

2014.03.03. 08:54 MinDigTV


Duna: március 3. hétfő, 10:00

Izrael különleges pontja a világnak: vallások, kultúrák, civilizációk szülőhelye, egyben metszéspontja. Zsidók, keresztények és muszlimok számára egyszerre jelenti a békét és ugyanakkor a háborút is, hiszen az együttélés konfliktusokkal terhelt emberemlékezet óta.

Mégis élet, izgalmas és sokszínű élet sarjad a tájon. Hiába zord a természeti környezet, hiába kevés a víz, és holt még a tenger is, hiába a fegyverek szava és a gyűlölködés mételye, páratlan gazdagságot tapasztal, aki oda látogat. Mert - ahogyan a Biblia fogalmaz - szent ez a föld, és minden pontján Isten szerető gondoskodását érezni.

Ennek a hitre épülő életnek a nagyszerűségét, mélységét és szépségét szeretnénk megmutatni filmünkben, fölvillantva tucatnyi jellemző helyet és helyzetet, ami Izrael lakóinak hétköznapjait meghatározza.

A magazin a keresztény értékrend szellemében valamennyi korosztályhoz szól. Elsősorban szociális és morális szempontból elemzi a társadalom, a család egészét érintő kérdéseket, eseményeket. A keresztény kultúra értékeit bemutatva hívja fel a figyelmet a vallás megtartó szerepére. A nézők a határon túli térségek vallási, egyházi eseményeiről is rendszeresen tájékozódhatnak.

Duna: március 3. hétfő, 10:00

rendező: Horváth Tamás, Lehoczky László, Tóth Béla, Erhardt Ágoston, Komár István, Szekeres Krisztina
operatőr: Czétényi Csilla, Sára Balázs, Horváth Tamás, Zalányi Ferenc, Erhardt Ágoston
szerkesztette: Szekeres Krisztina, Erhardt Ágoston, Barlay Tamás, Fülöp G. András

szereplő:
Gombos Miklós
Regőczi István
Dr. Papp Lajos
Cseri Kálmán


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: magazin Izrael Duna TV MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr785840784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása