HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Domovina: disznótor, ahogy a fiatalok csinálják

2014.03.03. 08:37 MinDigTV


M1 március 3. hétfő, 13:05

- Hová költözött a Budapesti Szlovák Intézet?
A Budapesti Szlovák Intézetnek igazán rövid idő alatt sikerült lebonyolítani a költözést. Az intézmény csak egy kapualjjal került arrébb,és továbbra is nyílt ajtók és színes programok várják az érdeklődőket.
Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Dörflinger László
Vágó: Vojtkó Zsolt

- Disznótor, ahogy a fiatalok csinálják
A Magyarországi Szlovák Fiatalok Szervezete 25. jubileumi évét egy tótkomlósi disznótorral kezdte – vajon miért éppen erre a hagyományőrző programra készültek olyan nagy hévvel? Vajon más-e a komlósi kolbász, mint a csabai, szarvasi vagy éppen a pilisi? Tudnak-e a fiatalok is olyan ízes falatokat készíteni, amelyek után a dicső elődök is megnyalnák a tíz ujjukat? Kiderül, ha velünk tartanak.
Szerkesztő: Makai Ildikó
Operatőr: Szél Zsolt
Vágó: Sibalin Flórián

- Változások a nemzetiségi választásokon
A nemzetiségi névjegyzékbe vételt január elsejétől kérhetik a nemzetiségi állampolgárok. A közelmúltban történt egy, a hazai nemzetiségeknek kedvező változás is. Mégpedig az őszi, önkormányzati választások kiírását illetően. Az eddigi 30 főről ugyanis 25 főre csökkentették a települési nemzetiségi önkormányzati választások kiírásának feltételét. Egy adott településnél a legutóbbi népszámlálási adatokat kell figyelembe venni. Ezt az örömhírt is megosztotta szerkesztőségünkkel dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Dörflinger László
Vágó: Székely Attila

- Örökzöld tótkomlósi melódiák
Fiatal professzionális zenészek komlósi dallamaival búcsúzunk. A trióból ketten, Agod Alíz és Szokolay Dongó Balázs ráadásul tótkomlósi gyökerekkel rendelkeznek. Bizony-bizony, a hagyományok láthatatlanul is összekapcsolják a különböző generációkat. A jövő heti Domovina Vanyarcról jelentkezik, a Rozmaring folklórcsoport 40. születésnapját fogjuk ünnepelni.
Szerkesztő: Bencsik János
Operatőr: Szél Zsolt, Kajtsa Zoltán, Szögi László
Vágó: Sibalin Flórián, Csányi Katalin

Domovina 2014/09. szlovák magazin
Adás: M1 március 3. hétfő, 13:05
Ism.: Duna március 4. kedd, 7:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Makai Ildikó


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

 

Szólj hozzá!

Címkék: disznótor tótkomlós Domovina Szlovák

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr565840760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása