HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Retúr

2014.02.27. 14:54 MinDigTV


Duna Tv –  február 27. 21:40

Az 1996-ban forgatott Retúr című játékfilmben kritikus-keserű társadalombírálat rejlik a látszólag könnyed, humoros alaphelyzetben. Az öt 70 éves öregember, aki a MÁV jóvoltából 1989. július 1-jétől ingyen utazhat a vasúton, nemcsak szálláshelynek tekinti a számukra kijelölt fülkét, hanem a társasági együttlét, az eszmecsere helyszínének is. Mert igaz ugyan, hogy többségük vagy a "Lordok Házában" (így nevezik tréfás kedvű hajléktalanok a főváros ingyen-szállását) vagy lakásából, házából eltávolítva, kilakoltatva él, de van, aki kizárólag a társaság kedvéért száll fel minden reggel a 6.20-as távolsági személyre.

Az idős férfiak évtizedes mániái nem férnek meg mindig konfliktus nélkül, ezért aztán a fülke nemcsak az emlékezések, hanem szikrázó összecsapások színhelye is. S ha még a színészek nevét is felsoroljuk, akik a vonaton utaznak, garantált a siker. Agárdy Gábor, Bárdy György, Gera Zoltán, Sinkovits Imre, Kibédy Ervin, Lohinszki Lóránt.

Retúr – Duna Tv –  február 27. 21:40

A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

rendező: Palásthy György
forgatókönyvíró: Palásthy György
zeneszerző: Hollós Máté
operatőr: Illés György
vágó: Losonci Teri

szereplők:
Lohinszky Loránd (Lukács)
Agárdy Gábor (Károlyi)
Sinkovits Imre (Tanár)
Bárdy György (Bozsó)
Gera Zoltán (Nagypapa)
Lázár Kati (Rózsi)
Kibédi Ervin (Szikszai)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

 

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Sinkovits Imre MinDig TV Bárdy György Agárdy Gábor Retúr

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr55835374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása