HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az én kis falum (Jirí Menzel, Bán János)

2014.02.20. 16:54 MinDigTV


Duna TV – február 21. 21:15

A hajnali köd még nem szállt fel a városka házai közül. Kakasszó innen is, onnan is. Egy alacsony, pocakos ember lépked az utcán. Éleset füttyent, mire mellészegődik egy hosszú, nyurga fiú. Megpróbálja felvenni a köpcös férfi lépéseinek ritmusát, aki útközben még megjavítja a doktor úr Skodájának a motorját, s a kocsi nagy durrogások és rángások közepette elviharzik. Mialatt a rádióban a reggeli tornát közvetítik, hőseink már a teherautón zötykölődnek a tüzép telepre homokért... Ez a nap is úgy kezdődik, mint bármelyik másik, de ki sejtené előre, hogy ma az aranyszívű, ám hirtelen haragú Pávelnek betelik a pohár és szakít félkegyelmű kocsikísérőjével, Otikkal. Pedig minden kalamajkának az oka Otik Pável úrtól kapott fülvédője.

Pável úr a szövetkezet sofőrje, Otik pedig a kissé félnótás kocsikísérő. Szeretik egymást, de ez nem zárja ki azt, hogy Pável úrnak időnként idegeire megy beosztottja, meg is mondja neki, hogy szüret után boldogítsa a másik sofőrt, Turek urat. A falu ábrándos lelkű orvosa pedig csendes nyugalommal, mondhatni rezignáltan figyeli a körülötte folyó "komédiát". Véleménye szerint a betegeket majdcsak meggyógyítja az idő, mert tudvalevő, hogy maga a természet a világon a legnagyobb csoda!

Az én kis falum – Duna TV – február 21. 21:15

rendező: Jirí Menzel
forgatókönyvíró: Zdeněk Svěrák
zeneszerző: Jirí Sust
operatőr: Jaromír Sofr
jelmeztervező: Bela Suchá
látványtervező: Zbynek Hloch
vágó: Jirí Brozek

szereplők:
Bán János (Otik)
Marián Labuda (Pavel)
Petr Čepek (Turek)
Libuše Šafránková (Jana Turkova)
Rudolf Hrusínský (Skruzný)
Rudolf Hrusínský (Honza Kalina)
Jr. Rudolf Hrusínský (Drápalík)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV MinDig TV Bán János Jirí Menzel Az én kis falum

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr545824373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása