HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Fekete Péter - Milos Forman 82'

2014.02.18. 18:39 MinDigTV


Duna TV – február 18. kedd, 21:15

Idén februárban töltötte be 82. életévét Miloš Forman, Oscar-díjas filmrendező, a hatvanas évek egyik legbotrányosabb cseh(szlovák) fiatal filmese. Az örök lázadó.

Milos Forman első filmje a Fekete Péter, melyben olyan kamasz fiút ismerünk meg, aki csak a nagyképűen idomítani akaró atya, a rezesbanda szerény képességű karmestere és a hipokrita társadalom szemszögéből válik „feketepéterré”, valójában tisztán és értetlenül vergődik a hétköznapok világában. Fekete Péter egy önkiszolgáló bolt felülvigyázója, akit a társadalom azért állított erre a felelősségteljes helyre, hogy megakadályozza az ötdekás kávéscsomagok, fogkrémes-tubusok és táblacsokoládék illetéktelen eltűnését a szatyrokban. A kamaszkor szexuális zűrzavara, a mindenáron elvesztésre szánt szüzesség és a szerelem tiszta illúziói, a társadalom morális, csak nehezen teljesíthető követelményei, s az ezekkel szembenálló tapasztalatok keverik ezt a Fekete Pétert könnyed válságba.

Fekete Péter – Duna TV – február 18. kedd, 21:15

rendező: Milos Forman
forgatókönyvíró: Milos Forman, Jaroslav Papousek
zeneszerző: Jirí Slitr
operatőr: Jan Nemecek
vágó: Miroslav Hájek

szereplők:
Ladislav Jakim (Péter)
Pavla Martinkova (Pavla)
Jan Vostrcil (Péter apja)
Vladimír Pucholt (Cenda)
Pavel Sedlacek (Lada)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Milos Forman Fekete Péter MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr215821285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása