HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Székelyek Nagy Menetelése

2014.02.17. 11:20 MinDigTV


Február 17. 21:30 | Duna TV

A Székelyföld autonómiájáért és a romániai régiós átalakítás ellen tiltakozva október utolsó vasárnapján hatalmas megmozdulásra került sor Erdélyben, a Háromszéki-medence hegyekkel koszorúzott táján: ez volt a Székelyek Nagy Menetelése. Gábor Áron szülőfaluja, Bereck, és hősi halálának helyszíne, Kökös között mintegy 55 km-es élő láncot alkotott az a több mint 120 ezer ember, aki a Székely Nemzeti Tanács felhívásának eleget téve kiállt a történelmi Székelyföld önrendelkezési jogáért, egységéért.

A három órás rendezvényről készült élő közvetítés legfontosabb pillanatait és a legszebb felvételeket mutatja be az összeállítás, kiegészítve a Budapesten és a nagyvilág oly sok pontján tartott szimpátiatüntetések képeivel.

rendező: Komár István
operatőr: Halla József


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Duna TV Erdély Székelyföld Nagy Menetelés élő lánc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr535818163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása