HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Maja, a méhecske

2014.02.17. 11:13 MinDigTV


Mindennap 16:35 | M2

17.  rész: Thekla elszámította magát

Nagy a felbolydulás a méhkaptárban: perceken belül új jövevények érkezése várható! A nagy nyüzsgés, zümmögés közepette lassan, egyenként bújnak elő a lépecskékből az újszülött méhecskék, a jövő nagy reménységei, akik tavasszal már maguk is csoportosan özönlenek majd a virágzó rétre nektárt gyűjteni. Csak az egyik apró méhecske nem bújt még ki, és úgy tűnik, ha nem nógatják egy kicsit, még átalussza a nyarat: a kis lustaságot úgy hívják, Maja, a méhecske!

Amint végre Maja is rászánta magát arra, hogy elkezdje az izgalmas kalandot, amelyet életnek hívunk, máris rá kell döbbennie, mennyi veszély fenyegeti az olyan kis állatokat, mint amilyenek a méhek. Azt is hamar megtanulja, hogy csak együtt, közös erővel birkózhatnak meg a problémákkal. Szájtátva nézi, amint a mézet megolvasztó hőségben szorgos szárnycsapásokkal próbálják hűteni nagyobb társai a kaptárt. Tanítójától, Kassandrától megtudja, hogy a kaptáron túli világban olyan veszedelmek lesnek rá, mint a vihar, vagy a madarak, de megtudja azt is, hogy mely virágok rejtik a legízesebb nektárt. Majának azonban az első repülés-órák tűnnek a legizgalmasabbnak...


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M2 MinDig TV gyerek csatorna Maja a méhecske

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr775818151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása