HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Duna anzix: A hűtlen százszorszépek - Komárom, Esztergom és Párkány

2014.01.31. 15:30 MinDigTV


Duna World: január 31. péntek, 18:20

Győr után, a Mosoni-Dunával együtt mi is visszatérünk a Duna főágához. Az Esztergom és Budapest közötti Dunakanyarban a Duna útirányt vált, addigi keleti folyása helyett, nyílegyenesen délnek fordul. A Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyargó folyó változatos tájakon halad tova, visegrádi áttörése is páratlan szépségű.


A 60 részes lírai, szubjektív filmsorozat a Duna folyam útját járja be fekete-erdei forrásától fekete-tengeri torkolatáig. A Duna útja során számos nemzettel találkozik, melyek sorsát évezredek óta a nagy folyó formálja. Sorozatunk célja bemutatni azokat a kincseket, melyek e páratlan folyam útját keresztezik, s kiemelni a Duna azon értékeit, melyek talán napjainkban elfelejtődtek. A fenséges folyó múltjában vájkálva, azt jelenével illusztrálva, azt reméljük, talán a jövőjéért is tehetünk valamit. Szeretnénk ugyanis, ha valaki - éljen bárhol is a Duna-medencében - mindig kimondhatná, "a mi Dunánk".

Duna World: január 31. péntek, 18:20


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Esztergom Duna World Párkány Komárom Duna anzix

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr875791638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása