HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Lassie

2013.12.27. 11:06 MinDigTV


M1: december 24. kedd, 17:50

Minden idők talán legmeghatóbb állattörténete, a Lassie hazatér, a második világháború kellős közepén, 1940-ben jelent meg és kortól, nemtől függetlenül azonnal meghódította az olvasókat. A könyv népszerűségének titka elsősorban azzal magyarázható, hogy páratlanul szépen ábrázolja ember és állat kölcsönös szeretetét, hűségét. Eric Knight könyve azóta is hódít az egész világon, újabb és újabb generációk nőttek fel rajta. Nem csoda hát, hogy a filmeseket is időről időre újra megihleti: készült már belőle több animációs film, tv- és játékfilm, illetve animációs és játékfilmes sorozat.


2005-ben Charles Sturridge angol rendező (Gulliver utazásai, Egy igazi tündérmese) választotta hőséül Lassie-t, a hűséges skót juhászt és vállalkozásához olyan kiváló színészeket sikerült megnyernie, mint Peter O’Toole és John Lynch.

A film egy yorkshire-i bányászfaluban élő kisfiúról és hűséges kutyájáról szól. Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni szeretett skótjuhász kutyájukat Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól ötszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló hercegi kastélyba szállítják, ahonnan a honvágytól gyötört kutya megszökik. A szeretteihez vezető hosszú úton Lassie-nek számtalan veszéllyel kell szembe néznie, hogy szinte félholtan, még karácsonyig hazaérhessen övéihez…

A kritikusok nemzetközi szövetsége 2007-ben a legjobb családi filmnek járó díjjal jutalmazta Charles Sturridge érzékeny alkotását, Jonathan Mason pedig a kisfiú megformálásáért a legjobb gyerekszereplő díjat kapta.

M1: december 24. kedd, 17:50

    rendező: Charles Sturridge
    író: Eric Knight
    forgatókönyvíró: Charles Sturridge
    zeneszerző: Adrian Johnston
    operatőr: Howard Atherton
    jelmeztervező: Charlotte Walter
    vágó: Peter Coulson, Adam Green

    szereplők:
    Peter O'Toole (Rudling herceg)
    Samantha Morton (Sarah Carraclough)
    Peter Dinklage (Rowlie)
    John Lynch (Sam Carraclough)
    Gerry O'Brien (Watson)
    Steve Pemberton (Hynes)
    Hester Odgers (Cilla)
    Jonathan Mason (Joe Carraclough)
    Gabrielle Lloyd (Miss Branson)
    Ken Drury (Campbell)
    Jemma Redgrave (Daisy)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: M1 MinDig TV Lassie Peter OToole John Lynch

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr975710460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása