HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Az utolsó dobás

2013.11.10. 17:38 MinDigTV


Az 1998-ban készült összeesküvéses thrillerben Brian De Palma rendező ismét különös előszeretettel alkalmazta jellegzetes formai megoldásait, a bonyolult kameramozgással készült vágás nélküli képsorokat, illetve az osztott képmezőt. A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott. M1 november 10., vasárnap 21:40


Atlantic City hatalmas arénájában rendezik a nehézsúlyú ökölvívó bajnokság mérkőzését, amelyen a 14 ezer néző között az Egyesült Államok védelmi minisztere is jelen van. A magát igazi nagymenőnek tartó Ricky Santoro nyomozó (Nicolas Cage) a ring mellett fut össze gyermekkori jóbarátjával, Kevin Dunne tengerészparancsnokkal (Gary Sinise), aki aznap a miniszter biztonságáért felel. Két titokzatos nő felbukkanása tereli el a két férfi figyelmét, majd a minisztert váratlanul halálos lövés éri. Dunne azonnal végez a gyilkossal, ám Santoro azt gyanítja, nem egy magányos gyilkos követte el a merényletet.

Az 1998-ban készült összeesküvéses thrillerben Brian De Palma rendező (Aki legyőzte Al Caponét; Fekete Dália) ismét különös előszeretettel alkalmazta jellegzetes formai megoldásait, a bonyolult kameramozgással készült vágás nélküli képsorokat, illetve az osztott képmezőt. Nem mellesleg a film igazi jutalomjáték Nicolas Cage-nek, aki a harsány temperamentumú detektív szerepében végig uralja a képernyőn folyó akciót.

Az utolsó dobás – M1 – november 10. 21:40

rendező: Brian De Palma
író: Brian De Palma, David Koepp
forgatókönyvíró: David Koepp
zeneszerző: Ryuichi Sakamoto
operatőr: Stephen H. Burum
vágó: Bill Pankow

szereplők:
Nicolas Cage (Richard "Rick"/"Ricky" Santoro)
Gary Sinise (Kevin Dunne parancsnok)
John Heard (Gilbert Powell)
Carla Gugino (Julia Costello)
Stan Shaw (Lincoln Tyler)
Kevin Dunn (Lou Logan)
Michael Rispoli (Jimmy George)
Joel Fabiani (Charles Kirkland)
Luis Guzmán (Cyrus)
David Anthony Higgins (Ned Campbell)
Chip Zien (Mickey Alter)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: krimi thriller Nicolas Cage M1 Az utolsó dobás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr235623434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása