HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kíméletlen kritikák, megható pillanatok, világszínvonalú produkciók

2013.10.13. 16:43 MinDigTV


Toplistás dalok, sorsok, párás szemek, megindító pillanatok, elégedett, de kritikus mentorok, olykor megszeppent, de aztán kibontakozó versenyzők. Ilyen volt a 2013-as X-Faktor első élő Show-ja.


Elindult a verseny, amelyben eldől, hogy Vastag Csaba, Kocsis Tibor és Oláh Gergő után ki lesz az idei X-Faktor győztese Magyarországon.

Istenes Bence fess öltönyben tisztelte meg a mai napot, úgy festett mintha érettségizni készülne. Most is nagyon készült, ugyanis elővillantotta öltönye belsejét, ami pontosan passzolt Lilu kék ruhakölteményéhez. A négy mentor bevonulása elég szexisre sikerült, főleg Tóth Gabi tüzes, vörös miniruhája fokozta a hangulatot, melyből combfix tetoválása is ki-ki villant. Szikora és Geszti kedves csípkelődéssel indította a show-t, amit Alföldi se tudott szó nélkül hagyni.

A versenyzők sorsáról idén is kizárólag Önök, a nézők döntenek majd. A szavazataik alapján két versenyző párbajozni fog, közülük pedig ezúttal is a mentorok választják majd ki, hogy ki az, aki számára véget ér a verseny. A szavazást mostantól mindig szombat este, a Show elején indítjuk el, és a vasárnap esti Döntés alatt zárjuk le. Merthogy idén a szombat és a vasárnap este is az X-Faktoré! A szombati Show-ban a versenyprodukciókkal állnak színpadra a döntősök, vasárnap pedig jön a Döntés. A szavazás vasárnap esti lezárása után az eredményhirdetés során kiderül, hogy melyik két versenyzőre érkezett a legkevesebb szavazat, ők párbajoznak, közülük pedig a mentorok választják ki, hogy ki az, aki folytathatja a versenyt.

A versenyzők ma este toplistás dalokat énekeltek, vagyis olyan slágereket, amelyek megjárták a slágerlisták csúcsát.

A Nyitány után az első élő show-t az MDC kezdte a The Beatles Help című dalával. Szikora szerint most elsőkből lesznek az elsők. Tóth Gabi kezdte az értékelést, szerinte fantasztikusak voltak, Alföldi egyet értett Gabival, de neki egy kicsit mosolygósabb volt a kelleténél a produkció, nem tetszett neki a lépcsőről ugrálás sem, keményebb bulit várt. Geszti csak dicsérte őket, Szikora pedig megköszönte a srácoknak, hogy hozták, amit megbeszéltek. Az MDC tagjai óriási élményként élték meg, hogy ők kezdhették a show-t.

„Gyönyörű, intelligens és kiválóan énekel.” Alföldi így konferálta fel Péterffy Lilit, aki Miley Cyrus Wrecking Ball című slágerét énekelte. Lili lírai produkcióját gyönyörű hajkoronája és különleges, egyben szexi estélyije tovább fokozta. Geszti most érezte azt, hogy van helye az X-Faktorban a lánynak, de szerinte túl sok volt a gesztus, és erősebb éneklés kellett volna. Tóth Gabi nem értett egyet Péterrel, bár szerinte hamiskás volt, de csak az amatőrség miatt voltak a nagy karlengések. Szikora bátornak tekinti Lilit, de most kicsit megilletődött szerinte a lány. Alföldi leállította a kritikákat. Szerinte a sokból mindig vissza lehet venni. Lili felszabadultan érezte magát a színpadon, amit édesanyjának is köszönhet, aki ott ült a stúdióban, és támogatta őt.

A fiatal lány után egy fiatal fiú következett, Tóth Gabi mentoráltja, Tóth Marci, aki nemcsak szemtelenül jóképű, de szemtelenül tehetséges is. A Swedish House Mafia toplistás dalát, a Don’t You Wory Child-ot énekelte. Alföldi szerint ahol befejezte, ott kellett volna kezdenie. Szikora szerint szörnyen hamis volt, és a mozgásán is kell fejlesztenie, de sztártípus a srác. Geszti erőlködésnek érezte, szerinte darabos volt, el kellett volna hagynia a mikrofonállványt. Gabi azt mondta, nem akarnak mindent eldurrogtatni elsőre, de ő is hiányolta a csillogást a fiú szeméből, de azért büszke rá. Marci egyet értett a kritikákkal.

A szünet után egy olyan srác érkezett az X-Faktor színpadára, aki az ismertséget már megszerezte, és nagyon jó úton halad, hogy elismert énekes is legyen. Ő Bozsek Márk, Geszti Péter mentoráltja, aki a Can’t Hold Us című No. 1 slágert énekelte. Szikorának nem tetszett a fiú ruhája, és nem is győzte meg Márk most, szerinte jófej, helyes, de nem hitte el neki a dalt. Alföldi szerint bravúros volt, de nem tudott meg többet az igazi Bozsek Márkról. Gabi szerint igaza van Robinak, és a dalválasztás is egy kicsit merész volt. Szikora szerint a rap ritmikus volt. Geszti állítja, csak féltékenyek a mentorok. Márk bevallotta, hogy a tánccal még küszködik, és hogy ez valóban egy nehéz dal volt.

Márkot Alföldi egyik „lánya”, a szexbomba ősasszony, Batánovics Lili követte. Dusty Springfield toplistás dalával igyekezett kiharcolni a biztos továbbjutást. Rózsaszín, mélyen dekoltált ruhája is alátámasztotta a szexi produkciót. Gabi csak azt kiabálta, hogy eltűnt a riadt moncsicsi arc! Majd gratulált Alföldinek, hogy kihozta belőle azt, amit kellett. Szakmailag annyit tett hozzá, hogy jobban tartsa ki a hangokat. Geszti: Volt benne hús, élet, vér. Nagyon felhúzta a végére, klassz volt. Szikorának maradtak kérdései. Alföldi erre azt reagálta, hogy akiben nincs benne, abból nem lehet kihozni, de Liliben benne van az X. Annyit azért a szigorú „mentorapa” hozzátett, hogy az állat az azért az elején is állat legyen. Lili azt mondta, ennél jobban még sosem érezte magát.

Kivételes tehetség és határtalan alázat: a kettőt együtt úgy hívják, Szabó Ádám. Így konferálta Tóth Gabi mentoráltját, aki John Newman Love Me Again című számát adta elő. Tóth Gabi állva bulizott, Alföldi szerint Ádámnak van meg mindene ahhoz, hogy jó legyen, de túl jófiú. Hiányolta a szexust, parancsolta neki, hogy legyen romlottabb. Geszti szerint hagyni kell Ádámnak, hogy legyen olyan, amilyen valójában. Szikora egyet értett Alföldivel, legyen a fiú koszosabb. Gabiéknak az volt a célja, hogy elfelejtsék, hogy Ádám harmonikás, és állítja, ki fogják hozni a koszosságot, mert az is benne van a srácban. Ádám megígérte viccesen, hogy napokig nem fog fürödni. Lilu elárulta, Ádám volt barátnője is ott táncolt a fiú körül a produkció alatt, de ezt a beszélgetést Tóth Gabi lekeverte.

Különleges személyiség, különleges hanggal, ő Eckert Anikó, aki a The Asteroid Galaxy Tourtól a The Golden Age című slágert énekelte. Alföldi imádja a falat, ruganyos zuzáját, ugyanis így nevezte Anikót, akiről kisfilmjéből megtudhattuk, hogy már gyűrűs menyasszony. Geszti első mondata az volt, hogy „eszem azt a kis ruganyos zuzádat.” Nem tudta beskatulyázni, és az nagyon pozitív volt számára, Tóth Gabi nem tudta róla levenni a szemét. Szikora szerint csak 80-al ment, kicsit alternatív lett, de varázslatos. Alföldi most egyet értett Szikorával, szerinte volt egy rész, ahol csak 60-al menetelt, nem 120-szal, amiért még számolnak, és hiányolta a vörös rúzst is. Anikó bevallotta, hogy nagyon izgult, de jövő héten mindent belead majd, ha itt lehet.

Gabi harmadik „fia”lépett színpadra, Csordás Ákos egy Stevie Wonder slágert énekelt. Szikora most először nem mondott rosszat, nagyon megdicsérte a fiút, Geszti is gratulált Gabinak is és a srácnak is, aki kedves és szexi is volt szerinte. Alföldi annyit mondott csak, hogy igazi, bár Ákoson a sapka szerinte olyan volt, mint nejlonzokniban szexelni. Gabi nagyon büszke „fiára”, aki nem tud hibázni szerinte azért, mert tiszta szívből csinálja. Ákos bevallotta, soha nem félt még ennyire, mint a szereplés előtt, de a színpadon már nagyon jól érezte magát.

Egy elképesztően energikus, rendkívül izgalmas banda, a Fat Phoenix következett, akik egy Bobby Brown nótát adtak elő. Gabi: hihetetlen technikás, nagyon összegyakorolt volt, ami kicsit a problémája is volt, mert nem látta a fiúkat, az érzéseket hiányolta. Alföldi szerint remek zenészek, de nem kellettek volna a táncoslányok, a fiúkból kért volna többet. Másfél produkciót látott, de ő egyet szeretne. Geszti szerint ebben a műsorban veszélyes az underground műfaj. Szikora szerint nagyra kell becsülni, hogy ők hangszerekkel játszanak. A fiúk is érzik, a kevesebb néha több, ezt megfogadják. Szikora úgy örült Gabi dicséretének, hogy majdnem lenyomott neki egy csókot.

Nincsenek titkok, őszinte, egyenes és brutális hangja van. Ő Krasznai Tünde, aki Gnarls Barkley listavezető dalát, a Crazyt adta elő. Tünde hatalmas trapéz ujjú zöld ruhában lépett színpadra. Alföldi szerint gyönyörű, intelligens és felnőtt volt. És ami nagyon fontos, hogy a jelen és a jövő számít, nem a múlt. Alföldi a zöld hacukát is megdicsérte. Gabi is azt mondta, ebben a nőben benne van a jövő, elvarázsolta, Szikora szerint hatalmas X-Faktor van a földre szállt kis tündérkében, szerinte nagyon jó volt a dalválasztás, nagyon hatott rá. Gesztit odaszegezte a székhez, a legnagyszerűbb, hogy valódi. Tünde könnyekkel küszködve azt mondta, sok mindent érzett már, de ehhez foghatót még soha.

Négy színes egyéniség lenyűgöző összhangja, ez a ByTheWay. Nagyot fog szólni! – Ezt ígérte Szikora Robi. Hogy mi valósult meg ebből? Robin Thicke feat. T.I. Pharell Blurred Lines dalát énekelték. Geszti megígértette a fiúkkal, hogy ha buliba mennek, elviszik magukkal, mert ott tuti sok csaj lesz. Gabi szerint pofátlanul pimasz volt, itt a helyük, ez egyértelmű. Alföldi szóhoz sem jutott, csak annyit mondott végül: Még egyszer! De a csokornyakkendő gáz szerinte. Az öniróniát imádta a legjobban. Szikora örült, hogy minden mentortársának tetszettek a srácok, ő nagyon büszke volt rájuk. Lilu még táncra is perdült a háttérben.

Geszti Péter harmadik versenyzője zárta a show-t, Danics Dóra, a The Animals House of The Rising Sun dalát énekelte. Nemcsak arany ruhájával, hangjával is bearanyozta az estét. Gabi nem szereti a nagy szavakat, de kimondta, hogy világszínvonalú produkció volt. Köszönte az élményt. Alföldinek az egyik legnagyobb kedvence Dóra, de volt problémája, mégpedig az, hogy ebben a produkcióban sok volt a színház. Geszti viszont azt látta, hogy pont annyi volt, amennyi kell. Szikora szerint a dal maga is tele volt energiával, de még tudott hozzátenni Dóra, és ez nagy dolog. Geszti a végére hozzáfűzte: Ha a tehetség virágzik, akkor ő egy botanikuskert.

Vasárnap este 20 órától jön a Döntés, ami rengeteg izgalmat és meglepetést tartogat, egyet elárulhatunk, nagyon ütős lesz! Ráadásul Oláh Gergő is hoz egy vadonatúj dalt! Tartsanak velünk!


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: Alföldi RTL Klub Geszti Péter Tóth Gabi Danics Dóra Szikora Robi

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr425566718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása