HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Kémkedő tévék

2013.10.09. 11:14 MinDigTV


Egy alkalmazás segítségével a tévénk figyelhet minket, és a begyűjtött adatokból számos dologra lehet következtetni életvitelünkkel kapcsolatba.

Egy újgenerációs elektronikus műsorújság a Gracenote-tól, amely az LG képernyőin debütált idén ősszel. Az „On Now” (kb. most adásban) kiváló grafikai megoldású felhasználói felülettel rendelkezik, ahelyett, hogy lefelé kellene görgetni egy listán, programok, műfajok, színeszek és gyártó alapján csoportosíthatjuk az elérhető tartalmakat.


„Megpróbálunk elszakadni a megszokottól” – magyarázzák a készítők. A hagyományos TV-lista elavult navigációs paradigmán alapul, nem sokat változott 1960 óta. Ezért mi minden minden elérhető tartalmat egy kalapba tettünk, beleértve a rádió és on demand videókat is. Az útmutató nem az időn alapul, mert már senki sem keres az alapján.”

Emellett az alkalmazás arra is képes, hogy a készülékekbe beépített mikrofont használva zene vagy párbeszédtöredékek alapján azonosítja a futó programot. Ezzel kereszthivatkozások hívhatóak le az adatbázisból. Arról nem is beszélve, hogy a nézett műsorokkal mi magunk is ujjlenyomatot hagyunk a cég számára, amiből rengeteg dologra következtethet az életünkkel kapcsolatban és használhatja fel reklámok válogatása esetén.

A cég végső célja személyre szabott reklámokkal egészíteni ki a szolgáltatást. Az alkalmazás úgy működik, hogy a felhasználók észre sem veszik, mi történik. A televízió egy alkalmazás segítségével adatokat gyűjt arról, mit nézünk. „Ha rajzfilmek mennek a tévében reggel, tudni fogjuk, hogy van gyereked, a délutáni szappanoperák arra utalhatnak, hogy veletek lakik egy nagymama is.”

(sat.hu)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: reklám televízió újgenerációs LG

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr305558458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása