HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Leonardo, Vinciből - A zseni származása

2013.10.03. 09:45 MinDigTV


Olasz dokumentumfilm a valaha élt egyik legnagyobb polihisztorról és szellemóriásról. A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott. M1 október 3. csütörtök, 13:50


Leonardo da Vinci a reneszánsz művészet legkiemelkedőbb olasz mestere, akit a valaha élt legnagyobb szellemóriások között tartunk számon.

A Firenze melletti Vinci községben született 1452. április 15-én egy nótárius, Ser Piero da Vinci és egy parasztlány, Caterina törvénytelen gyermekeként. Születésekor teljes neve Leonardo di ser Piero Da Vinci volt, ami azt jelenti, hogy "Leonardo, Piero fia Vinciből".

Szülőföldjétől távol, Franciaországban, a clouxi kastélyban halt meg 1519. május 2-án. A sokoldalú reneszánsz embereszmény megtestesítője igazi polihisztor volt: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író egy személyben.

M1 - október 3. csütörtök, 13:50

rendező: Paolo Brunatto
forgatókönyvíró: Franco Porcarelli
zeneszerző: Roberto Cacciapaglia
operatőr: Luigi Toninelli


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm M1 Leonardo da Vinci MinDig TV

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr605548700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása