HTML

MinDig TV

MinDig TV a Facebookon


Te vagy a hunyó!

2013.09.11. 17:47 MinDigTV


Duna TV: szeptember 11., szerda, 21:15

Az 1980-as Te vagy a hunyó! című filmnek Pierre Richard egy személyben rendezője és főszereplője is.




Az egy híján nyolc évtizedes Pierre Richard színész/rendező/forgatókönyvíró még mindig hódít (legalábbis a képernyőn).  Rendkívül szellemes és mulatságos filmjei hosszú évek óta változatlan népszerűségnek örvendenek szerte a világban, így nálunk is. Gondoljunk csak a Magas szőke férfi felemás cipőben, A magas szőke visszatér, A balekok, a Félénk vagyok, de hódítani akarok, Ahová lépek,  ott fű nem terem stb. filmjeire, amelyeket akárhányszor szívesen újra megnézünk. Gérard Depardieu-vel, a francia film koronázatlan királyával, három filmet is végigbolondozott, nevettetett.

A M1 nézői 5 héten keresztül tekinthetik meg egy-egy filmjét:  Négybalkezes, Álmodozni mindig lehet, Te vagy a hunyó!, a Bolondok felvonulása és A hívatlan vendég című filmjeit, melyekből a két utolsó magyarországi premier.

A Te vagy a hunyó! című 1980-as filmjének egy személyben rendezője és főszereplője.  Ebben egy tehetséges, ám balek írót alakít, aki egy híres, de ihletét vesztett forgatókönyvíró helyett és nevében írja jobbnál jobb filmtörténeteit. Egy partin Aldo Barrazzuti, a neves producer felfedezi, hogy Pierre a filmírónak adja ki magát, és elhatározza, hogy megleckézteti: magával viszi Tunéziába egy film megírására. Persze nem sejti, hogy Pierre csak erre vár…

Duna: szeptember 11., szerda, 21:15

rendező: Pierre Richard
forgatókönyvíró: Alain Godard
zeneszerző: Vladimir Cosma
operatőr: Claude Agostini
jelmeztervező: Michčle Cerf
vágó: Noëlle Boisson

szereplők:
Pierre Richard (Pierre Renard)
Aldo Maccione (Aldo Barazzutti)
Valérie Mairesse (Valérie)
Danielle Minazzoli (Charlotte Renard)
Annette Poivre (La mére de Pierre)
Gérard Hernandez (Le vendeur de poteries au souk)
Franca Valeri (Carla Weiss)


tv műsor
MinDig TV műsorújság>>>

MinDigTV.lap

Szólj hozzá!

Címkék: vígjáték Duna TV MinDig TV Pierre Richard Te vagy a hunyó

A bejegyzés trackback címe:

https://mindig-tv.blog.hu/api/trackback/id/tr375507778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása